logo.png

slider_mask.png
slider_mask-7.jpg slider_mask-8.jpg slider_mask-4.jpg slider_mask-3.jpg slider_mask-5.jpg

zomerschool De Stad

Vanaf woensdag 29 juni: Zomerschool: 900 jaar Utrecht. Kerk in de stad

De stad Utrecht viert haar 900e verjaardag. En wat een veelzijdig fenomeen is de stad! Hoe lang je ook in de stad leeft en je ermee bezighoudt, toch kun je steeds weer nieuwe invalshoeken, plekken en gezichten ontdekken. In de 21e eeuw neemt de verstedelijking van de wereld alleen maar verder toe. De stad is onze toekomst. Kerk en theologie hebben zich er ook al lang mee verstaan, van kerkvader Augustinus tot Jacques Ellul (‘De grote stad’), en talloze andere stemmen.
Deze zomer zetten we, trouw aan de fundamenten van het Citypastoraat, deze reflectie in de Domkerk voort. We verdiepen ons in een korte zomerschool in belangrijke stemmen uit de (christelijke) reflectie op de stad. We spreken door over bijvoorbeeld de gezonde stad, de gelukkige stad, slavernij en de ervaring van vrijheid. Zo verbreden we ons zicht op de uitdagingen in het 21e eeuwse Utrecht, en de rol die de kerk daarin kan spelen.
Volgende data (steeds van 20u tot 21.30u, Domkerk) na 29 juni: woe 6 juli, di 12 juli en di 19 juli.
Doe je ook mee? Meld je aan bij ds. Willem Roskam, predikant@domkerk.nl.

Nadere toelichting: 900 jaar Utrecht. Zomerschool Domkerk_519_1655469578295.pdf