Houd de Domkerk open!

De Domkerk is iedere dag open. Voor iedereen. Ook nu staat de deur een paar uurtjes per dag op een kier om een kaarsje te branden of om even op adem te komen.*

De coronacrisis raakt de Domkerk hard. Helaas kunnen wij niet meer dagelijks honderden bezoekers ontvangen die komen genieten van deze schitterende kathedraal in hartje Utrecht. De financiële tekorten lopen hierdoor snel op. Dit heeft als gevolg dat de openstelling van de kerk gevaar loopt. Bovendien is er straks te weinig geld voor het reguliere onderhoud en de restauratieprojecten. We hebben uw bijdrage dus hard nodig om het behoud en de openstelling van de Domkerk te kunnen garanderen!

Word Vriend van de Domkerk
Als Vriend van de Domkerk draagt u bij aan het behoud en openstelling van één van de belangrijkste gotische monumenten van Nederland. U ontvangt onze nieuwsbrief én u wordt uitgenodigd voor onze jaarlijkse Domkerklezing. U bent al Vriend vanaf € 3,50 per maand, maar een ander bedrag schenken per maand of jaar is ook mogelijk.

Of word Domdrager
Als Domdrager helpt u een extra handje mee om de Domkerk door de coronatijd heen te helpen en draagt u bovendien bij aan de restauratie en het onderhoud dat de komende jaren nodig is om de kerk door te geven aan nieuwe generaties. U bent Domdrager als € 250,- of meer per jaar doneert. Dit bedrag mag u per jaar of verspreid per maand schenken. U geniet van alle voordelen van de Vrienden én we nodigen we u uit voor bijzondere ontvangsten, zoals bijvoorbeeld speciale rondleidingen tijdens de restauratie. We gaan graag met u in gesprek als u persoonlijke wensen heeft.

Als Domdrager kunt u uw bijdrage periodiek schenken met een schenkingsovereenkomst voor een minimale periode van vijf jaar. Uw gift is dan volledig fiscaal aftrekbaar. Dit biedt u een flink belastingvoordeel én u biedt de stichting extra zekerheid van inkomen. Wilt Domdrager worden? Stuur een e-mail naar wordvriend@domkerk.nl voor meer informatie of:

Nalaten aan de Domkerk
Wist u dat u ook Stichting Vrienden van de Domkerk kunt opnemen in uw testament? Met uw nalatenschap draagt u bij aan een duurzame toekomst voor de Domkerk. Voor meer informatie over nalaten aan de Domkerk kunt u ons bereiken via wordvriend@domkerk.nl.

Eenmalig doneren
Uiteraard zijn ook incidentele giften mogelijk. We ontvangen uw bijdrage graag op rekening NL 47 INGB 0005 855 937 t.a.v. Stichting Vrienden van de Domkerk te Utrecht. Vanwege de privacy wetgeving deelt uw bank geen adresgegevens meer met derden. Bent u nog geen bekende van ons? Stuur een bericht naar vriendendomkerk@domkerk.nl, zodat wij de ontvangst van uw gift kunnen bevestigen. Of klik op de onderstaande button om een machtiging voor een eenmalige donatie af te geven.

Periodiek schenken
Door periodiek aan de stichting te schenken draagt u bij aan een duurzame financiële basis omdat u ons dan extra zekerheid van inkomen biedt. U schenkt uw bijdrage met een schenkingsovereenkomst voor een minimale periode van vijf jaar. Uw gift is dan volledig fiscaal aftrekbaar en dat kan u een flink belastingvoordeel opleveren! Bereken met de rekenmodule van anbigift.nl wat uw belastingvoordeel zou kunnen zijn. Vul de benodigde formulieren hiervoor kunt u afleveren bij het secretariaat of stuur ze op naar de penningmeester Wietse Mulder via w.mulder@echiumbio.com. Wilt u meer weten over periodiek schenken? U kunt ons bereiken op wordvriend@domkerk.nl.
Formulier overeenkomst periodiek schenken
Formulier betalingsvolmacht voor bij periodiek schenken

*Check van te voren onze actuele openingstijden bij het plannen van uw bezoek.