Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.  

Penningen

Penningserie Domkerk Utrecht
De voltooiing van de Restauratie 2017 – 2022 was de aanleiding voor het bestuur van de Domkerk en de Stichting Vrienden van de Domkerk om een penningopdracht te geven aan kunstenares Da van Daalen (Amsterdam, 1956). Het resulteerde in een penningserie met als onderwerp de geschiedenis van de Domkerk. De vijf penningen hebben een vernieuwende en kleurrijke vormgeving. In november 2022 wordt een set tijdens een bijeenkomst over de afsluiting van de Restauratie overhandigd aan de burgemeester van Utrecht. Later leest u hierover meer, maar u kunt de penningen nu al bekijken én bestellen (vòòr 20 september 2022). Het bestelformulier kan gemaild worden naar: penningenrestauratie@domkerk.nl
De eenmalige kosten voor het ontwerpen en de productie van de prototypen werden mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Ridderschap van Utrecht en de Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven.

Zie de afbeeldingen van de penningen: Penningserie Domkerk 20220807.pdf

Zie de beschrijving van de penningen: beschrijving van de penningen 20220807.pdf

Zie bestelformulier voor de penningen: Bestelformulier penningen Restauratie Domkerk 2017 - 2022.docx