logo.png

slider_mask.png
slider_mask-muziek-1.jpg slider_mask-muziek-7.jpg slider_mask-muziek-8.jpg slider_mask-2.jpg slider_mask-muziek-4.jpg slider_mask-muziek-2.jpg slider_mask-muziek-3.jpg slider_mask-muziek-6.jpg slider_mask-muziek-5.jpg
Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.  

Opera 'MARTINE & MARTINUS'

 

Vrijdag 11 november 20.30 uur
Zaterdag 12 november 17.00 uur
Zondag 13 november 17.00 uur

 

Martine&Martinus from Domkerk on Vimeo.
 

Bij de Zaterdagmidddagmuziek is het ALTIJD toegang VRIJ, bijdrage bij de uitgang, alle 52 zaterdagen per jaar.
OOK bij de opera!

LET OP: De reservering voor de voorstellingen op vrijdag en zondag is gesloten. Op zaterdag 12 november is er VRIJ toegang met collecte bij uitgang voor iedereen.
Voor de voorstellingen op vrijdag 11 november en zondag 13 november zijn nog staanplaatsen beschikbaar. En ook nog een beperkt aantal vrije plaatsen. Ingang via de Pandhof een half uur voor aanvang. Deze ingang bevindt zich op het Domplein, rechts van de grote Domkerkdeuren. Uw financiële steun voor het project is nog steeds welkom via www.Voordekunst.nl.
We nodigen u uit te doen wat St. Maarten deed: déél en help mooie dingen mogelijk maken. Help ons deze bijzondere opera, dit cadeau aan de stad, te realiseren.  

Waarom deze opera?

De jonge Utrechtse componiste Carlijn Metselaar maakte in opdracht van de Stichting Zaterdagmiddagmuziek, op een libretto van de Utrechtse dichter Ruben van Gogh, de opera ‘Martine & Martinus’. Dit nieuwe werk is een heel toegankelijke opera voor liefhebbers van álle soorten muziek geworden; hét cadeau van de Zaterdagmiddagmuziek Domkerk aan alle inwoners van de stad Utrecht, jong en oud, in het jaar waarin we de 1700-ste geboortedag van Sint Maarten, schutspatroon van de Domkerk en de stad Utrecht, vieren. Na een succesvolle preview in het voorjaar, beleeft de opera haar première op vrijdagavond 11 november 2016 in de Domkerk, waarna nog twee voorstellingen volgen. 

Waarover gaat deze opera?

Martine, een jonge Utrechtse voetbalster, zit sinds haar moeder weg is helemaal op slot. Ze heeft zich verstopt in de Domkerk en wil met niemand meer te maken hebben. Toch wordt ze gevonden door de schoonmaakster, zij laat Martine kennismaken met haar illustere naamgenoot. 
De levensgeschiedenis van de heilige Martinus klinkt nog door in de Domkerk. En zo geschiedt een hedendaags wonder: Martine vindt dankzij de schoonmaakster en echo's uit het leven van Sint Maarten zelf haar levenslust weer terug.
Martine & Martinus is een muzikaal antwoord op de vraag wat de levenswandel van Utrechts beschermheilige Sint Maarten vandaag de dag nog vermag. En ja, zelfs de overbekende mantel passeert uiteindelijk de revue.

Cadeau aan de stad

De Zaterdagmiddagmuziek Domkerk bestaat dit jaar 45 jaar en geeft de opera als cadeau aan de stad. Net als alle concerten is de opera VRIJ toegankelijk met een collecte bij de uitgang. Iedereen kan komen kijken, luisteren en genieten.

Hoe kunt u dit project steunen?

Ga naar www.Voordekunst.nl en steun de opera!!
Want het realiseren van een zo bijzonder project vergt grote financiële inspanningen. U kunt de stichting ook op een andere (missschien eenvoudiger) wijze steunen. Als u een bedrag overmaakt op rekening NL96RABO 0187485747, t.n.v. de Stichting Zaterdagmiddagmuziek Domkerk en o.v.v. ‘Martine & Martinus’ krijgt u, naar gelang de hoogte van uw donatie, gereserveerde zitplaatsen toegewezen op vrijdag 11 november of zondag 13 november (keuze aangeven).
Doneert u € 20,00, dan krijgt u één gereserveerde plaats op uw naam. Doneert u € 30,00 dan worden dat er twee, bij € 35,00 drie en bij € 40,00 vier. Dat is ook meteen het maximale aantal te reserveren plaatsen. Het staat u niettemin vrij een hoger bedrag te doneren. Via onze Facebookpagina kunt u onze extra aanbiedingen volgen. Via www.Voordekunst.nl is een crowdfundinsactie gestart.

U kunt ook een incasso-opdracht geven via ons incassoformulier.pdf. U kunt dan de optie ‘eenmalige machtiging concertbijdrage’ kiezen.

We nodigen u uit te doen wat St. Maarten deed: déél en help mooie dingen mogelijk maken. Helpt u ons deze bijzondere opera, dit cadeau aan de stad, te realiseren? 
Wij hopen op uw bijdrage en zien uit naar uw komst in november! 

 


De MAKERS
Libretto: Ruben van Gogh
Muziek: Carlijn Metselaar
Muzikale leiding: Remco de Graas
Regie: Aram Adriaanse
Regie-assistentie: Mariella van Apeldoorn
Choreografie DOX: Ryan Djojokarso
Toneelbeeld en kostuumontwerp: studenten Theatervormgeving en Interactive Performance Design HKU 
Begeleiding kostuums: Marina van der Heiden 
Begeleiding toneelbeeld en licht: Guus van Geffen
Aan de vleugel: Jan Hage
Orkestmanagement: Sascha Mommertz
Productieleiding: Ria Frowijn, Lidy Ettema, EENPUNT6

De SPELERS
Martine: Naomi van der Linden, mezzo-sopraan
Martinus: Ambrož Bajec-Lapajne, tenor
Schoonmaaksters: Lara Diamand, sopraan, Nettie van Dijk en Martine Mussies, koorsolisten (alt)
Domcantorij, orkest en kinderkoor van de Zaterdagmiddagmuziek
Koorklas van de Buitenschoolse Koorschool Utrecht o.l.v. Hanna Rijken
Dansgroep DOX Utrecht

De opera 'Martine & Martinus' wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fonds Podiumkunsten | Fentener van Vlissingen Fonds | Elise Mathilde Fonds | Prins Bernhard Cultuurfonds |  kfHein Fonds | VSBfonds | Gemeente Utrecht | Hogeschool voor de Kunsten Utrecht | Citypastoraat Domkerk | Stichting Vrienden van de Domkerk  | Sint Maartensberaad Utrecht | Stichting Zaterdagmiddagmuziek Domkerk en vele sponsoren en donateurs

Met dank aan Saskia van de Ree, Mieke Breij en Marco van de Werf voor financiële adviezen en PR