Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.  

Zaterdagmiddagmuziek


Iedere zaterdag om 15.30 uur is er een concert in de Domkerk in Utrecht, altijd vrij toegankelijk, met een collecte na afloop. 
Hier klinkt vocale en instrumentale muziek:
·      van de late renaissance tot heden;
·      van bekende en onbekende componisten;
·      in verschillende bezettingen, van groot orkest tot solistenensembles;
·      gezamenlijk uitgevoerd door professionals en amateurs;
·      afgestemd op de eeuwenoude gang door de muziekhistorische tradities.
De komende concertprogramma's vindt u in de concertagenda.

De Zaterdagmiddagmuziek fungeert als rustpunt midden in de stad Utrecht, midden in het land, midden in de bruisende samenleving. De Domkerk verleent zo een dienst aan de stad en omstreken. Elke week weer. Dat betekent dat er sinds 1971 al meer dan 2.000 concerten zijn gegeven, wekelijks bezocht door honderden mensen. Per jaar genieten meer dan 10.000 luisteraars van de Zaterdagmiddagmuziek.

Duurzame kenmerken van de concerten zijn de hoge kwaliteit van de muziek, de laagdrempelige toegang en muziek passend in het indrukwekkende monumentale gebouw van de Domkerk. Veel muziek is op CD vastgelegd en verkrijgbaar in de Domshop. Het actuele concertprogramma vindt u hier.

De Zaterdagmiddagmuziek kent een Comité van Aanbeveling, een Stichtingbestuur en een Werkgroep die in samenwerking met alle betrokkenen de muziek in de Domkerk coördineert.