logo.png

slider_mask.png
slider_mask-muziek-7.jpg slider_mask-muziek-4.jpg slider_mask-muziek-3.jpg slider_mask-2.jpg slider_mask-muziek-1.jpg slider_mask-muziek-8.jpg slider_mask-muziek-5.jpg slider_mask-muziek-6.jpg slider_mask-muziek-2.jpg
Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.  

Orkest en solisten


Het orkest van de Domcantorij bestaat uit professionele musici en vakstudenten van de Nederlandse Conservatoria. Naast ervaren allround musici maken ook vakspecialisten (met name op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk) deel uit van het orkest. Zodoende beschikt de Domcantorij over een zeer breed inzetbaar orkest dat in staat is om zowel de oude, de klassieke, de romantische als de hedendaagse muziek uit te voeren. Iedere keer met het juiste instrumentarium voor de betreffende muziek en dientengevolge steeds wisselende stemtoonhoogtes. De aanvoerders uit het orkest presenteren zich bovendien regelmatig met de Domorganist in de kamermuziekconcerten in de Zaterdagmiddagmuziek, zowel solistisch alsook in ensembleverband.

De vocale solisten komen uit Nederlands beste professionele koren, zoals het Groot Omroepkoor, het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. Daarnaast krijgt ook jong talent van de Nederlandse Conservatoria regelmatig de gelegenheid om zich te presenteren als solist in concerten van de Zaterdagmiddagmuziek. De Domcantorij levert van tijd tot tijd ook solisten in kleine partijen of als favorietkoor.

Voor vragen over het orkest en de solisten kan een mail gestuurd worden aan de orkestmanager Sascha Mommertz, e: orkestmanager.domcantorij@gmail.com.