Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.  

Cantores Martini


Het kleinkoor de Cantores Martini is het solistenensemble van de Domcantorij, onder leiding van Remco de Graas. Het wordt - in de basisopstelling - gevormd door twee sopranen, een alt, twee tenoren en een bas. De bezetting wordt aangepast aan het repertoire.

Dit ensemble van hoog niveau biedt een belangrijke stilistische aanvulling op het brede muzikale aanbod van de Zaterdagmiddagmuziek.
Cantores Martini richt zich op het repertoire uit Renaissance en Vroeg-Barok, dat zich uitstekend leent voor enkele stembezetting in de akoestische ruimte van de Domkerk. Cantores Martini brengt ook muziek van hedendaagse componisten, bijvoorbeeld Ton de Leeuw, Maarten Kooij en Daan Manneke.

Een greep uit hun repertoire:
Orlando di Lasso - Lacrimae di San Pietro; Jan Pieterszoon Sweelinck - Cantiones Sacrae; Cypriano de Rore - Johannespassie; Christoph Demantius - Johannespassie: Weissagung des Leidens und Sterbens Jesu Christ; Emilio de Cavalieri - Lamentatione Jeremiae.