logo.png

slider_mask.png
slider_mask-3.jpg slider_mask-5.jpg slider_mask-4.jpg slider_mask-8.jpg slider_mask-7.jpg
Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.  

Organist

Jan Hage (1964) is organist van de Domkerk. Wekelijks verzorgt hij het kerkelijk orgelspel. Bestaande uit het klassieke repertoire en improvisaties, waarmee hij op eigentijdse en vaak verassende manier bijdraagt aan de liturgie. 
Tijdens de Zaterdagmiddagmuziek haalt hij alles uit het beroemde monumentale Bätz-orgel wat erin zit.

Jan Hage volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek in Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Daarna studeerde hij twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région in Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te in Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers. 

Jan Hage geeft veel concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. 

Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook is hij actief als componist. In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres in Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Jan Hage was sinds 1995 organist van de Kloosterkerk in Den Haag. In 2011 is hij benoemd als organist van de Domkerk te Utrecht.