Actueel

In verband met de coronacrisis zijn een aantal zaken anders dan normaal in de Domkerk

Open Dom
Na een lange tijd van gedeeltelijke sluiting opent de Domkerk haar deuren steeds vaker. M.i.v. zaterdag 5 juni zijn er ruimere openingstijden. In de laatste maanden was de kerk beperkt open, maar nu is het ook mogelijk om de museale functie van de kerk vorm te geven. De kerk is open op:
Maandag t/m woensdag 12.00 tot 15.00 uur
Donderdag en vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 10.00 uur tot 14.30 uur of 15.00 uur (afhankelijk van wel/geen concert)
Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Ook de DomShop en het Domcafé zijn open en ook zijn er weer rondleiders in de kerk aanwezig! Van harte welkom om de kerk weer te bezoeken!

Toegang kerkdiensten
Vanaf zondag 13 juni zijn maximaal 75 bezoekers bij kerkdiensten toegestaan.
Overeenkomstig de CIO-routekaart voor kerken en het advies van de PKN van 2 juni jl. heeft de kerkenraad besloten dat vanaf zondag 13 juni maximaal 75 bezoekers bij kerkdiensten zijn toegestaan. Voor de Domkerk als grote kerk geldt een maximum van 15% van het aantal zitplaatsen, wij kunnen veiligheid en voldoende afstand tot elkaar garanderen. Reserveren blijft noodzakelijk via deze linkDe regel dat het niet mogelijk is om te reserveren voor twee achtereenvolgende diensten komt te vervallen, van harte welkom bij iedere zondagochtenddienst!

U bent natuurlijk ook welkom bij de vespers op zondag- en woensdagavond en het middaggebed op maandag, woensdag en vrijdag. Voor deze diensten is geen reservering nodig. Hier geldt een maximum aantal bezoekers van 30.

In een dienst mag beperkte tijd worden gezongen door de bezoekers: in de zondagochtenddienst het laatste lied, in de vesper het canticum en in het middaggebed de hymne. In de zondagochtenddiensten en de vespers zingt een beperkt aantal cantores de overige liederen.
De kerkdiensten blijven in geluid en beeld uitgezonden worden via YouTube en Kerkomroep. De vespers zijn te beluisteren via kerkomroep. Op deze wijze kan iedereen meevieren op afstand, bijvoorbeeld in de situatie dat u/jij nog wacht met kerkbezoek tot het moment van (volledige) vaccinatie.

Het middaggebed vindt plaats op maandag, woensdag en vrijdag om 12.30 uur. Deze gaan in kleine kring door.
In de maanden juni, juli en augustus is er geen ochtendgebed. Maandag 6 september 07:00 uur gaat het ochtendgebed weer van start.