Actueel

In verband met de coronacrisis zijn een aantal zaken anders dan normaal in de Domkerk

Open Dom
Na een lange tijd van gedeeltelijke sluiting opent de Domkerk haar deuren steeds vaker. M.i.v. zaterdag 5 juni zijn er ruimere openingstijden. In de laatste maanden was de kerk beperkt open, maar nu is het ook mogelijk om de museale functie van de kerk vorm te geven. De kerk is open op:
Maandag t/m woensdag 12.00 tot 15.00 uur
Donderdag en vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 10.00 uur tot 14.30 uur of 15.00 uur (afhankelijk van wel/geen concert)
Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Ook de DomShop en het Domcafé zijn open en ook zijn er weer rondleiders in de kerk aanwezig! Van harte welkom om de kerk weer te bezoeken!

Toegang kerkdiensten
De adviezen van Rijksoverheid, CIO (overleg van de kerken), PKN en PGU zijn eensluidend: verdere versoepelingen voor de kerken zijn mogelijk. Wij volgen deze adviezen en dat betekent het volgende:
  • In de zondagochtenddiensten zijn 100 bezoekers weer welkom. Het maximale aantal (vaste) zitplaatsen kan worden gebruikt voor zover hierbij de 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers mogelijk is.
  • We mogen weer samen zingen.
  • De mondkapjesplicht in de Domkerk vervalt.
De 1,5 meter onderlinge afstand is maatgevend, terwijl reservering van zitplaatsen en registratie, gezondheidscheck, placering en hygiënemaatregelen van kracht blijven.
U/jij bent natuurlijk ook van harte welkom bij de vespers op zondag- en woensdagavond en het middaggebed op maandag, woensdag en vrijdag. Voor deze diensten is geen reservering nodig. Hier geldt een maximum aantal bezoekers van 30.
De kerkdiensten worden in geluid en beeld uitgezonden worden via YouTube en Kerkomroep. De vespers zijn ook te beluisteren via Kerkomroep. Op deze wijze kan iedereen meevieren, in de Domkerk of op afstand.

Het middaggebed vindt plaats op maandag, woensdag en vrijdag om 12.30 uur. Deze gaan in kleine kring door.
In de maanden juni, juli en augustus is er geen ochtendgebed. Maandag 6 september 07:00 uur gaat het ochtendgebed weer van start.