← Back

Domkerk Utrecht

Event details

Vanaf zondag 13 juni zijn maximaal 75 bezoekers bij kerkdiensten toegestaan

Overeenkomstig de CIO-routekaart voor kerken en het advies van de PKN van 2 juni jl. heeft de kerkenraad besloten dat vanaf zondag 13 juni maximaal 75 bezoekers bij kerkdiensten zijn toegestaan. Voor de Domkerk als grote kerk geldt een maximum van 15% van het aantal zitplaatsen, wij kunnen veiligheid en voldoende afstand tot elkaar garanderen. Reserveren blijft noodzakelijk.
De regel dat het niet mogelijk is om te reserveren voor twee achtereenvolgende diensten komt te vervallen, van harte welkom bij iedere zondagochtenddienst!

U bent natuurlijk ook welkom bij de vespers op zondag- en woensdagavond en het middaggebed op maandag, woensdag en vrijdag. Voor deze diensten is geen reservering nodig. Hier geldt een maximum aantal bezoekers van 30.

In een dienst mag beperkte tijd worden gezongen door de bezoekers: in de zondagochtenddienst het laatste lied, in de vesper het canticum en in het middaggebed de hymne. In de zondagochtenddiensten en de vespers zingt een beperkt aantal cantores de overige liederen.
De kerkdiensten blijven in geluid en beeld uitgezonden worden via YouTube en kerkomroep. De vespers zijn ook te beluisteren via Kerkomroep. Op deze wijze kan iedereen meevieren op afstand, bijvoorbeeld in de situatie dat u/jij nog wacht met kerkbezoek tot het moment van (volledige) vaccinatie.