logo.png

slider_mask.png
slider_mask-3.jpg slider_mask-7.jpg slider_mask-5.jpg slider_mask-8.jpg slider_mask-4.jpg
← Back

Coronaregels Domkerk

Date & time

From 11 November 2021 at 08:25 to 16 December 2021 at 09:25

Place

Domkerk Utrecht

Event details

Regels t.a.v. Corona in de Domkerk vanaf 28 november 2021
Naar aanleiding van de laatste wijzigingen in het Coronabeleid van de rijksoverheid gelden voor de Domkerk de volgende regels:

Kerkdiensten (zondag)
Tijdens de kerkdiensten houden we 1½ meter afstand van elkaar en wordt er niet samen gezongen. De Domcantorij zingt wel en houdt de lofzang gaande.
Bij de kerkdiensten op zondagochtend is er sprake van placering (plaatsaanwijzing).
Brood en wijn wordt niet met elkaar gedeeld. Wel wordt dit gedeeld met voorganger en ambtsdragers.
Voorlopig zal er na de kerkdienst ook geen koffie worden gedronken.

Vespers
De vepsers op zondag- en woensdagavond zijn niet te bezoeken. Wel kun je deze volgen en meebeleven via kerkomroep.

Voor het ochtedn en middaggebed gedlen de algemen toegansgregels (1,5 meter afstand en mondkapje bij circuleren in de kerk).

Dagelijks opengestelde kerk (Open Dom)
De “Open Dom” wordt gezien als zgn. doorstroomlocatie. Daarom wordt bij entree van de kerk de QR-code van bezoekers gecheckt. Dit geldt ook voor bijzondere activiteiten die plaatsvinden in de Domkerk. Het dragen van een mondkapje is verplicht, evenals de 1,5 meter afstand.

Welkom voor gebed en het opsteken van een kaarsje
Iedere dag, op de gebedstijden tussen12.30 en 13.00 uur, ben je welkom voor gebed en het opsteken van een kaarsje. Desgewenst kan dat zonder QR-code. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Bezoekers van de concerten worden verzocht zich vooraf te melden via aanmelden.
Bij entree van de kerk wordt de QR-code van bezoekers gecheckt. Bij binnenkomst en vertrek is het dragen van een mondkapje verplicht, op de zitplaats kan het mondkapje worden afgedaan. Ook hier geldt de 1,5 meter afstand.