Domkerk Insight

Bekijk hier de EXTRA aflevering van Domkerk Insight: Theo Kralt over het behoud en onderhoud van de Domkerk en het belang van uw steun (zaterdag 10 april 2021).

Vanaf 20 februari tot Pasen (4 april) publiceerde de Vrienden van de Domkerk elke zaterdag een mini-documentaire over de Domkerk. Elke aflevering vertelt een deskundige iets over een kunstschat of een bijzonder onderdeel van het gebouw, zoals een graftombe, de glas-in-loodramen, het orgel of onbekende sculpturen aan de buitenkant. Bijzondere aandacht wordt besteed aan onderhoud en restauratie van dit bijzondere middeleeuwse monument. Zo blijft de Domkerk ook in tijden van Corona digitaal zichtbaar voor iedereen. Alle afleveringen terugkijken? Klik op een van de onderstaande linkjes:

Bekijk hier aflevering 1 van Domkerk Insight: Bijzondere en verstopte sculpturen met Syquin van den Berg (zaterdag 20 februari 2021)

Bekijk hier aflevering 2 van Domkerk Insight: Bijzondere ontdekking; Graftombe van Avesne met Sanne Frequin (zaterdag 27 februari 2021)

Bekijk hier aflevering 3 van Domkerk Insight: De Steenhouwerij met Hendrik Jan Tolboom (zaterdag 6 maart 2021)

Bekijk hier aflevering 4 van Domkerk Insight: Ontdekkingsreis rond en in het orgel met Domorganist Jan Hage (zaterdag 13 maart 2021)

Bekijk hier aflevering 5 van Domkerk Insight: Everard Bisschop vertelt over  restauratie van bogen en gewelven (zaterdag 20 maart 2021)

Bekijk hier aflevering 6 van Domkerk Insight: Ad van den Hoven vertelt over glaskunst in het Noordertransept (zaterdag 27 maart 2021)

Bekijk hier aflevering 7 van Domkerk Insight: Anique de Kruijf vertelt over Het Heilig Graf (zaterdag 3 april 2021)

Door de coronacrisis is de Domkerk veel inkomsten misgelopen. De financiële tekorten lopen snel op. Help je ook mee om de Domkerk open te houden voor iedereen en voor toekomstige generaties? Je bent al Vriend van de Domkerk voor €3,50 per maand.

TIJDELIJKE ACTIE: Word nu Vriend van de domkerk en ontvang een prachtige 3D-puzzel van de Domkerk cadeau! U ontvangt deze puzzel bij een jaarlijkse bijdrage van minimaal €100,- (tot wederopzegging) of bij een eenmalige gift van € 100,-. Binnen één minuut bent u Vriend van de Domkerk! Vul hieronder uw gegevens in: