logo.png

slider_mask.png
slider_mask-3.jpg slider_mask-7.jpg slider_mask-8.jpg slider_mask-4.jpg slider_mask-5.jpg

bestel in de DomShop

Bestel of reserveer de twee belangrijke boeken van dit najaar!

NBV21, de bijgewerkte en up-to-date gemaakte Bijbelvertaling; verschijnt op 14 oktober.

De kerk is wat ze viert,  Mieke Breij (Zaterdagmiddagmuziek Domkerk) over 100 jaar liturgische beweging. Verschijnt 13 november.

De NBV21 is de Bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie, uit 2004. De vertaling is bijgewerkt , up-to-date gemaakt en verbeterd. Een uniek aspect is dat hierbij ook uitvoerig gebruikgemaakt is van reacties van lezers. Na de introductie in 2004 is massaal gehoor gegeven aan de oproep om leeservaringen te delen. Het leverde duizenden reacties op. Het laat zien hoe de Bijbel leeft en hoe intensief die gelezen wordt. Mede dankzij de inbreng van deze lezers is de vertaling verbeterd. De NBV was al een vertaling voor iedereen, de NBV21 is ook ván iedereen.

De NBV21 is verkrijgbaar in de DomShop. Mooie uitgaven met een linnen rug, zowel mét als zonder de deuterocanonieke boeken.
Standaardeditie zonder deuterocanonieke boeken € 38,00. Standaardeditie mét deuterocanonieke boeken € 39,50. Rechtstreeks te bestellen via

De kerk is wat ze viert
Mieke Breij (Zaterdagmiddagmuziek Domkerk) schreef op verzoek van de Liturgische Kring het jubileumboek  De kerk is wat ze viert, 100 jaar Liturgische Kring in vogelvlucht . In de afgelopen honderd jaar heeft zich in de protestantse eredienst een opzienbarende transformatie voltrokken. Een al te verbale domineesliturgie ontwikkelde zich tot eredienst van de geloofsgemeenschap, van waaruit de lofzang van de kerk van eeuwen kon opklinken. De nu 100-jarige Liturgische Kring fungeerde decennialang als motor van de vernieuwing. Mieke Breij beschrijft hoe de vernieuwing begon, gaandeweg haar beslag kreeg en de kerk blijft bepalen bij de adembenemende weg van de liturgie.
rechtstreeks te bestellen