Ambachtelijke bouwplaats Domkerk

Ambachtelijke Bouwplaats Domplein van woensdag 8 juni t/m dinsdag 21 juni 2022
Stichting Herbouw Domkerk organiseert in samenwerking met de Educatieve dienst van de Domkerk een ambachtelijke bouwplaats  op het Domplein van 8 juni  t/m 21 juni. Wij verheugen ons op een inspirerende samenwerking ! Nadat de bouwplaats zowel in 2020 als in 2021 vanwege Covid niet doorging, hopen we er deze zomer weer te staan. De bouwplaats is voor iedereen gratis toegankelijk.
Daarnaast hebben we voor schoolkinderen geplande bezoeken geregeld: iedere dag komen er kinderen van verschillende Utrechtse basisscholen. Deze kinderen mogen op de bouwplaats eerst zelf aan de slag onder leiding van steenhouwers, houtbewerkers, glazeniers, metselaars en gaan daarna met de Educatieve dienst de Domkerk in, dus een ambachtelijk wonder bekijken! De Stichting kent veel mensen uit de ambachtswereld en heeft goede contacten met allerlei basisscholen. De Educatieve dienst van de Domkerk verzorgt fantastische rondleidingen, toegespitst op kinderen. Samen kunnen Domkerk en Stichting dus laten zien hoe leuk en belangrijk het echte ambacht is. We leggen ook uit dat je met die echte ambachten verloren gegane bouwwerken op het Domplein, zoals bij voorbeeld het Klein Kapittelhuis,  weer zou kunnen herbouwen.
Met de Domtoren in de steigers hebben we de realiteit dichtbij. Zonder ambachten geen restauratie!
De Ambachtelijke Bouwplaats is open van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Toegang is gratis.