Zaterdag 23 juli om 15.30: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk, Orgelzomer
– Uit: Six pieces pour grand orgue: Prière Op. 20
– Choral III en la-mineur

Zondag 24 juli, 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Idelette Otten, predikant van de Torenpleinkerk in Vleuten. Cantor: Remco de Graas, Organist: Erik Heijerman

Zaterdag 30 juli om 15.30: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk, Orgelzomer
Peter van der Zwaag speelt werk van:
Serge Ollive (*1977)
Reitze Smits (*1956)
Matthijs van der Wilt (*1993)
Jacob Bijster (1902-1958)

Zondag 31 juli, 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Willem Roskam. Organist is Jan Hage.

Zaterdag 6 augustus om 15.30: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk, Orgelzomer
Domorganist Jan Hage speelt werk van César Franck
– Choral I en mi-majeur
– Uit: Six pieces pour grand orgue: Fantaisie en u-majeur Op. 16
– Uit: Six pieces pour grand orgue: Pastorale Op. 19
– Uit: Six pieces pour grand orgue: Grande pièce symphonique Op. 17, Andantino serioso – Allegro non troppo e maestoso, Andante – Allegro – Andante en Allegro non troppo e maestoso

Zondag 7 augustus, 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Bert Kuipers, emeritus-predikant van het Laurenspastoraat in Rotterdam. Organist is Jan Hage.

T/m 11 augustus: tentoonstelling ‘De gelukkige stad’
Deze tentoonstelling omlijst het festival ‘Het wonder van Sint-Maarten –de gelukkige stad’, georganiseerd vanuit de Universiteit Utrecht ter gelegenheid van de 900ste stadsverjaardag van Utrecht.
In de tentoonstelling staat het verhaal van Sint-Maarten als patroon van Utrecht centraal.
Er is aandacht voor zijn verering in de middeleeuwen en ook voor eigentijdse vormen van Sint-Maartensvieringen. Bovendien maken we kennis met de Utrechtse bisschop Radboud (899/900-917). Deze ‘geleerde bisschop’ schreef in de vroege 10e eeuw het ‘Wonderverhaal van Sint-Maarten’. Daarin schildert Radboud het portret van een ‘felix locus’, een gelukkige stad die in roerige tijden met de patroonheilige verbonden blijft. Radbouds verhaal over de wonderbaarlijke kracht van Sint-Maartens relieken bood de Utrechtse gelovigen hoop in een tijd dat de stad door rampspoed werd geplaagd.

Ochtengebed op maandag
In de maanden juni, juli en augustus is er geen ochtendgebed.

Bericht van de Vrienden van de Domkerk
Om alvast te noteren: Nieuwe serie Appeltaartconcerten
De Vrienden van de Domkerk organiseren dit najaar een nieuwe serie klassieke concerten voor iedereen, met na afloop gezellig appeltaart en desgewenst een rondleiding. De concerten vinden plaats op 9 september, 7 oktober, 7 november en 2 december om 10.30 uur in de Domkerk.
Wilt u de Vrienden van de Domkerk steunen en op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten: word dan Vriend via www.domkerk.nl/wordvriend.