Zaterdag 7 mei om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Utrecht 900 Jaar: Utrechtse liedcomponisten: Liederen van Hendrik Andriessen, Jan Welmers, Hans Kox, Herman Strategier door Domorganist Jan Hage en Tanja Obalski

Zondag 8 mei 2022 om 10.30 uur: Vierde zondag van Pasen - Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is dr. Mirella Klomp uit Amsterdam. De Domcantorij staat o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Voor kinderen is er een eigen programma.

9 mei 2022 – Europadag Symposium: Oorlog in Europa - Wat kunnen wij doen?
Het Comité Europadag Utrecht organiseert op maandag 9 mei 2022 het jaarlijkse Europadag Symposium.
Er zijn twee hoofdlezingen: De eerste lezing wordt gegeven door de heer D. (Diederik) Kramers, oud-redacteur (o.a. ANP, Oekraïne Magazine), oud-functionaris UNHCR en Unicef, momenteel onder meer consultant bij European Institute of Peace en bestuurslid stichting OpenDoorUkraine.NL. Zijn lezing gaat over de politieke aspecten van het Oekraïens-Russisch conflict en de relatie met Europa. De tweede lezing wordt gegeven door Ds. K. (Karin) van den Broeke, voormalig preses Protestantse Kerk (PKN), lid uitvoerend comité Wereldraad van Kerken, programmaleider Kerk in Actie en lid Provinciale Staten van Zeeland (CDA). Haar lezing gaat over de kerkhistorische aspecten van de Oosters-orthodoxe kerken.
Daarna volgt een paneldiscussie. Het symposium wordt muzikaal omlijst door het Utrechts Byzantijns Koor o.l.v. de Oekraïense dirigente Iryna Yestakhiivna Gorvanko.
Voorafgaand aan het symposium om 19.00 uur is in de Sint Catharinakathedraal een oecumenische vesper.
Voor meer info en aanmelden zie: https://www.europadagutrecht.nl

Vrijdag 13 mei om 10.30 uur: Feest met Vivaldi en Bach
Stichting Appeltaartconcerten en de Vrienden van de Domkerk organiseren samen de succesvolle reeks Appeltaartconcerten in de Domkerk in Utrecht. Toegang is € 4,- inclusief koffie en appeltaart. De concerten beginnen om 10.30u. Reserveren via de website van Stichting Appeltaartconcerten is noodzakelijk: https://appeltaartconcerten.nl/speellijst

Vrijdag 13 mei 14:00 – 17:00 uur of vrijdag 20 mei 19:00 – 22:00 uur: Domdialogen
In interviews met vrijwilligers uit alle geledingen van de Domkerk zijn drie belangrijke thema’s aan het licht gekomen: De Sfeer, de Mensen en het Gebouw. Over deze thema’s gaan we verder in gesprek. In mei is het thema: De Mensen - kwaliteit bieden of ‘iedereen kan meedoen’. Kom naar een dialoog en draag bij aan onze Domkerkgemeenschap! Informatie en aanmelding: suzanneholsappel@kpnplanet.nl en wgvdveer@hetnet.nl.

Zaterdag 14 mei om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Heinrich Schütz (1585-1672): Meerkorige Psalmen door Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas

Zondag 15 mei 2022, 10.30 uur: Vijfde zondag van Pasen: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Willem Roskam. De Domcantorij staat o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Voor kinderen is er een eigen programma.

Zondag 15 mei om 12.30 uur (voor een lunch wordt gezorgd) en Woensdag 18 mei om 19.30 uur: Domberaad over beleidskader
Kern van het plan is dat wij allemaal deel uitmaken van een veelzijdige gemeenschap met grote betekenis voor Utrecht. Betrokkenen krijgen hiervoor een uitnodiging met daarbij het beleidskader toegestuurd.

Zaterdag 21 mei om 20.15: Night of Light
Zaterdagavond 21 mei staan de deuren van de kerk weer open! Je kunt dan vanaf 20.15 in een kaarsverlichte Domkerk een kaarsje komen aansteken en een moment van rust en stilte ervaren. Geniet van de meditatieve muziek, lees een bemoedigende tekst of ontvang de zegen. De deuren gaan om 20.15 open. Om 22.00 wordt het einde van avond gevierd met een afsluitend avondgebed

Doopdienst in de Domkerk
De eerstvolgende mogelijkheid tot dopen in de Domkerk is op zondag 12 juni. Ouders die hun kind(eren) willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Willem Roskam via predikant@domkerk.nl

Dinsdag 7 juni: Programma rampjaarherdenking 1672-2022 (aanmelden noodzakelijk)
In 2022 herdenken wij het Rampjaar 1672. Precies 350 jaar geleden op 7 juni 1672 vond de Slag bij Solebay plaats, waarbij admiraal De Ruyter de Engels-Franse vloot een grote slag toebracht. Bij die zeeslag sneuvelde Willem Joseph Baron Van Ghent; vice-admiraal en Domkanunnik. Op dinsdag 7 juni vindt in de Domkerk Utrecht een herdenking plaats en OpenDom-ers en CPD-ers zijn van harte welkom. Aanmelding en programma: https://rampjaarherdenking.eventbrite.nl. Meer informatie over het gehele programma van de Rampjaarherdenking is te lezen op: https://rampjaarherdenking.nl

Spannende en uitdagende vacatures in de Open Dom!
Welkom in de Domkerk, het historisch hart van de stad. Met zijn indrukwekkende hoge bogen en gewelven is de Domkerk een van de middeleeuwse kerken die lijken op de kathedralen die je misschien kent uit Frankrijk en Duitsland. In de Domkerk werken veel vrijwilligers samen om zo zorg te dragen voor het in stand houden en openstellen van het gebouw. We zijn een open gemeenschap en we verwelkomen eenieder die graag wil bijdragen aan dit prachtige monument.
Op dit moment zijn er twee mooie vacatures:
Wij zoeken een klusjes-mens (m/v/…) Klik hier voor meer informatie.
Daarnaast zoeken we een veelzijdig coördinator voor de DomShop. Meer informatie vindt u hier.