Deze website plaatst functionele en analytische cookies, waarmee we onze site gebruiksvriendelijker maken. U blijft anoniem. Cookies van derden plaatsen we niet zonder uw toestemming. Klik op 'voorkeuren instellen' om uw voorkeuren aan te geven.  

Agenda

via YouTube en Kerkomroep

Corona-regels Domkerk
Met ingang van 25 september a.s. worden door de overheid nieuwe regels gehanteerd i.v.m. Covid-19. Op dit moment van schrijven kiest de Domkerk er voor om gepaste afstand te handhaven bij kerkdiensten. Bij verhuuractiviteiten kan wel gebruik gemaakt worden van de CoronaCheck-app. Dit na afstemming tussen huurder en verhuurder.
Reservering voor de kerkdienst is voor komende zondag (26 september) nog noodzakelijk. De diensten zijn ook te volgen via YouTube en Kerkomroep. Voor het middaggebed en de vespers is geen aanmelding nodig. De vespers zijn ook te volgen via de Kerkomroep.
Ook voor de Zaterdagmiddagmuziek is aanmelding nog noodzakelijk. Via deze link kunt u een zitplaats reserveren bij een concert. De concerten worden ook gestreamd via YouTube en Kerkomroep.
Let op de website en op de social media i.v.m. mogelijke wijzigingen in dit het beleid.


Donderdag 23 september om 19.30 uur: online dialoog “voor Vrede & Recht”
Tijdens de Vredesweek worden twee Vredesdialogen gehouden. Deze dialogen worden door Utrecht in Dialoog georganiseerd, met medewerking van de Domkerk.
In de eerste dialoog gaat het over opkomen voor vrede en recht. Deze dialoog wordt in Zoom gehouden, met deelnemers uit Nederland en de Verenigde Staten. We bieden dialoogtafels in het Engels en in het Nederlands. Na aanmelding via onderstaande website ontvangt je een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Waar: online, via Zoom. Tijd: 19:30 – 21:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur
Aanmelden: https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/opkomen-voor-vrede-en-recht/. Info: Frans de Wolff, frans.de.wolff.1954@gmail.com , M: 06 53143528

Donderdag 23 september om 19.00 uur: Oecumenische huwelijksinzegening
Huwelijksdienst van Ramon Goosen en Rebecca van der Sluis. Voorgangers zijn Ds. Willem Roskam en prof. dr. Marcel Sarot. Voor deze dienst wordt gebruik gemaakt van de CoronaCheck-app.

Zaterdag 25 september om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek
Project: De Engelen - Koormuziek rondom de aartsengel Michaël door: Solistenensemble Cantores Martini.

Zondag 26 september om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel.
Voorganger is ds. Hans Uytenbogaardt. De Domcantorij staat o.l.v. Remco de Graas. Organist: Jan Hage. Voor kinderen is er een eigen programma.

Zondag 26 september om 12.00 - 13.00 uur: Kindergesprek met Jong in de Dom
We vieren in de Domkerk het hele jaar door kerkdiensten en feesten. Elke zondag lezen we uit de Bijbel en zingen we liederen die bij het verhaal en de zondag passen. Ook vieren we iedere week het avondmaal. In de kerk vieren we met jong en oud. Ben jij jong (basisschoolleeftijd of tiener) en kom je ook in de Domkerk? Dan willen we graag met jou praten over de diensten en feesten in de Domkerk. Wat vind je mooi? En wat zouden we nog meer of anders kunnen doen? We vinden het belangrijk jouw mening te horen!
Aanstaande zondag, 26 september, praten we na de dienst verder (tussen 12.00 en 13.00 uur). We zorgen voor een broodje en wat te drinken. We zouden het heel fijn vinden als je wilt komen, samen met je ouder(s) of anderen met wie je naar de Domkerk komt! Stuur een berichtje als je komt naar ds. Willem Roskam, predikant@domkerk.nl

Zondag 26 september om 14.00 uur: Online Vredesdialoog Inclusief samenleven
Hoe gaan we om met verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur, religie en meer? Met morele opvattingen die anders zijn dan de onze en ons streven naar gelijkheid dichtbij, in Nederland, Europa en wereldwijd. In de Vredesweek nodigen we je graag uit om in gesprek te gaan met mensen die we niet vanzelf tegen komen, mensen van buiten onze bubbel met andere achtergronden, ervaringen en zienswijzen. Deze dialoog wordt online in Zoom gehouden.
Praktische informatie
Waar: online, via Zoom. Tijd: 14:00 – 16:00 uur, inloop vanaf 13:45 uur. Toegang: vrijdag. Aanmelden verplicht, via https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/vredesdialoog-inclusief-samenleven/. Info: Frans de Wolff, frans.de.wolff.1954@gmail.com

Zaterdag 2 oktober om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek
Project: De Engelen: Hans Friedrich Micheelsen (1902-1973): Concert op. 34 ‘Es sungen drei Engel’ door Domorganist Jan Hage en solist

Zondag 3 oktober om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel. Doopdienst
Voorganger is ds. Willem Roskam. De Domcantorij staat o.l.v. Remco de Graas. Jan Hage: organist. Voor kinderen is er een eigen programma.
Wil je een aanvraag doen voor de bediening van de doop, dan ontvangen we graag een berichtje aan de scriba van de kerkenraad, Ria Paroubek-Groenewoud : scriba@domkerk.nl. Maar je kunt natuurlijk ook met ds. Willem Roskam contact opnemen.

Zondag 3 oktober: Kerk op schoot
Jong geleerd is oud gedaan. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om kinderen bekend te maken met de kerk en de vele bijzondere Bijbelverhalen. Welk kind houdt immers niet van het spannende verhaal van Jozef? En als je zelf nog niet zo groot bent is de Domkerk des te indrukwekkender en is het fijn als je je als kind thuis voelt in de kerk. In de Domkerk willen we (groot)ouders en jonge kinderen daar graag bij helpen door Kerk op Schoot aan te bieden. We vinden het mooi als je al vroeg met elkaar de kerk en de verhalen beleeft met alle zintuigen. Spelenderwijs leer je zo ook God kennen, geloven wij.
Kerk op schoot wordt één keer per maand aan het begin van de kerkdienst georganiseerd voor kinderen van 0 tot 4 jaar door Jong in de Dom en biedt een goede opstap naar de Kinderkring. Kerk op schoot is in de sacristie van de kerk, aansluitend aan de doop.
 
Dinsdag 5 oktober Verdieping: Sam Wells, De toekomst die groter is dan het verleden
Zoals u en jou wellicht al is opgevallen, werken we in de Domkerk voor en achter de schermen aan een nieuw beleidsplan. De inspiratie daarvoor putten we onder meer uit een boek van de Anglicaanse theoloog Sam Wells: De toekomst die groter is dan het verleden. Een nieuwe weg voor de kerk (2020). In een eenmalige verdiepingsavond op 5 oktober wil ik het graag hebben over de inhoud van dit boeiende boek en over onze leeservaring ervan. Wie het boek (al) heeft gelezen en er graag eens over doorspreekt, is van harte welkom. Het boek is te bestellen via de DomShop. Graag aanmelden via predikant@domkerk.nl

Zaterdag 9 oktober: Utrechtse Nacht van de Geschiedenis
Zaklamptours voor volwassenen: Aan het werk!
Op veler verzoek en na het succes van vorig jaar zijn er ook ditmaal zaklamptours voor volwassenen. Zij sluiten aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Aan het werk! Neem een zaklamp mee en betreed een donkere Domkerk. Wat een gigantische klus moet het geweest zijn om deze kathedraal te bouwen. Hoe ging men te werk? Wat is het verhaal achter de bouw? Overigens is het werk aan zo’n gebouw nooit af. Daarom is er ook aandacht voor de recente restauratiewerkzaamheden en werk dat minder zichtbaar is. Kijk op https://www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl/page/361/programma voor meer indormatie.

Opstart Jong in de Dom
Als Jong in de Dom team zijn we blij dat we na de Coronaperiode weer met de kinderen in de Domkerk onze activiteiten kunnen oppakken.
Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst kinderkring voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar. Elke tweede zondag van de maand komen de kinderen uit groep 7 en 8 bij elkaar voor de basiscatechese. Daarnaast ontmoeten de Domtieners elkaar regelmatig op zondagochtend en wordt er voor de kinderen van 0-4 jaar Kerk op Schoot aangeboden.
Wil je, als (groot)ouder/opvoeder, meer informatie over alle activiteiten, neem dan contact op met Jong in de Dom. Mail: jongindedom@domkerk.nl

Nieuw seizoen: 20ers en 30ers gespreksgroep
De afgelopen jaren is in de Domkerk ieder seizoen een diverse groep twintigers en dertigers actief geweest in een gespreksgroep. Ook in het afgelopen (corona)jaar hebben we dat met veel voldoening gedaan. Ben jij twintiger of dertiger en wil je ook (opnieuw) meedoen? Je bent van harte welkom! We komen eens per maand bijeen, en bespreken naast een boek ook elkaars persoonlijke ervaringen met het leven en het christelijke geloof. We starten begin oktober. Voor meer informatie, mail naar ds. Willem Roskam: predikant@domkerk.nl

Bienvenue, wilkommen, welkom, welcome….
Gelukkig mag het weer: genieten van de grote middeleeuwse Domkerk in het hart van Utrecht. De Vrienden van de Domkerk feliciteren alle bezoekers en vrijwilligers van harte.
De Vrienden ondersteunen het behoud en de dagelijkse openstelling van de Domkerk. Wilt u helpen om de Domkerk te behouden, word dan donateur via www.domkerk.nl/wordvriend