Bezoek kerkdiensten
De adviezen van Rijksoverheid, CIO (overleg van de kerken), PKN en PGU zijn eensluidend: verdere versoepelingen voor de kerken zijn mogelijk. In de zondagochtenddiensten zijn 100 bezoekers weer welkom. Het maximale aantal (vaste) zitplaatsen kan worden gebruikt voor zover hierbij de 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers mogelijk is.
We mogen weer samen zingen. De mondkapjesplicht in de Domkerk vervalt.
De 1,5 meter onderlinge afstand is maatgevend, terwijl reservering van zitplaatsen en registratie, gezondheidscheck, placering en hygiënemaatregelen van kracht blijven.
U/jij bent natuurlijk ook van harte welkom bij de vespers op zondag- en woensdagavond en het middaggebed op maandag, woensdag en vrijdag. Voor deze diensten is geen reservering nodig. Hier geldt een maximum aantal bezoekers van 30.
De kerkdiensten worden in geluid en beeld uitgezonden worden via YouTube en Kerkomroep. De vespers zijn ook te beluisteren via Kerkomroep. Op deze wijze kan iedereen meevieren, in de Domkerk of op afstand.

Openingstijden Domkerk
De kerk is open op: maandag t/m woensdag van 12.00 tot 15.00 uur, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, Zaterdag 10.00 uur tot 14.30 uur, zondag van 12.00 tot 16.00 uur
Ook de DomShop en het Domcafé zijn open en ook zijn er weer rondleiders in de kerk aanwezig! Van harte welkom om de kerk weer te bezoeken!
(Donderdag 8 juli en vrijdag 16 juli is kerk’ s middags gesloten vanwege verhuuractiviteiten. Op maandag 26 juli is de kerk de gehele dag gesloten vanwege een grote
orgelstemming.)

Zaterdagmiddagmuziek: liveconcert en livestream
We zijn blij te kunnen melden dat we weer publiek mogen ontvangen bij de concerten! Via deze link kunt een zitplaats reserveren bij een concert. De concerten zullen ook nog steeds via de Kerkomroep en YouTube gestreamd worden.

Zaterdag 3 juli om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek - Orgelzomer
Laurens de Man - organist Janskerk Utrecht: Werken van Bach, Wagner, Reger en Pärt

Zondag 4 juli om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Profeten: Ezechiël 47:1-12, Brieven: 2 Korintiërs 4:7-15, Evangelie: Johannes 5:1-18
Voorganger: ds. Harry Pals, emeritus predikant van de Janskerk

Zaterdag 10 juli om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek - Orgelzomer
Domorganist Jan Hage: Werken van Marchand, Saint-Saëns, Alain en Langlais

Zondag 11 juli om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Profeten: Jesaja 26 :7-19, Brieven: Handelingen 24 :10-21, Evangelie: Johannes 5 :19-36a.
Voorganger: ds. Pieter Oussoren

Woensdag 14 juli: Domkerk op TV
Een tijdje geleden zijn er opnames gemaakt voor het TV programma “Kunst van het Kijken”. Het item dat in de Domkerk is opgenomen ging over de beeldenstorm. De emotie van die aflevering is ‘Woede’ en wordt op woensdag 14 juli 2021 om 22:05u op NPO 2 uitgezonden.

Zaterdag 17 juli om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek - Orgelzomer
Sander van den Houten - organist Ev.-Lutherse Kerk Den Haag: Werken van Franck, Saint-Saëns, Andriessen, Martin en Heiller

Zaterdag 17 juli vanaf 20.15 uur tot 22.00 uur: Night of Light in de Domkerk
De kerk is met kaarsen verlicht en iedereen die wil kan een kaarsje aansteken, even tot zichzelf komen, genieten van de muziek of zomaar even stil zijn. Zeer welkom om deze Night of Light weer mee te maken.

Zondag 18 juli om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Profeten: 2 Koningen 4:38-44, Brieven: Hebreeën 3:1-6, Evangelie, Johannes 5:36b-47
Voorganger: ds. Bert Kuipers, emeritus predikant van de Rotterdamse Laurenskerk

Zaterdag 24 juli om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek - Orgelzomer
Sietze de Vries - organist Martinikerk Groningen: Improvisaties en werken van Praetorius en Gade.

Zondag 25 juli om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Thora: Deuteronomium 8:1-6, Brieven: Filippenzen 4:10-20, Evangelie: Johannes 6:1-15
Voorganger: ds. Dick de Jong

1 juli tot 16 augustus: DEUS SIVE NATURA
Domkerk Zomer Expositie van Eveline van der Pas
Eveline van der Pas brengt ‘Schoon-heid’ in beeld op vele manieren. Haar werk wordt gemaakt uit pure materialen uit de natuur: plantaardige en dierlijke vezels zoals katoen en zijde, wollen vachten, zelf gekaard en gesponnen.
De installatie DEUS SIVE NATURA in de zijbeuken van de Domkerk is gemaakt van gewassen gesteven gehalveerde afgedankte witte kleding, door het Leger des Heils ingezameld. Er hangen twee omgekeerde piramiden tegenover elkaar. Ze zijn opgebouwd uit witte figuren, die in vier lagen aaneen tegenover elkaar hangen. Ze raken elkaar aan, ze zijn broeder- en zusterlijk met elkaar verbonden.
In Coronatijd was nabijheid en aanraking ineens niet meer vanzelfsprekend. De installatie werd vorige zomer tijdens de lockdown gemaakt. De kunstenaar wil het collectieve verlangen naar contact, verbondenheid, warmte, nabijheid en samenzijn als basisbehoefte in deze piramiden in beeld brengen. Uitgebreidere info is hier te lezen.
Eveline van der Pas werkt als beeldend kunstenaar op haar atelier in Leeuwarden, als kunstcoach-psychotherapeut-supervisor in Marsum en als docent aan de Kunstacademie Friesland.

Handreiking
De zomer Handreiking, het blad van de Domkerk is uit met als thema Vrijheid. Over leven, zo vrij als een vogel. Over zingen in vrijheid. Vluchtelingen zonder vrijheid. Vrij lesbisch leven enz. Zoals altijd met alle gegevens over diensten, concerten, activiteiten, tentoonstellingen en nieuws uit de DomShop. Handreiking is ook beschikbaar in de Domkerk. Wilt u de Handreiking 5 keer per jaar thuis ontvangen? Mail naam en adres naar handreiking@domkerk.nl

Nieuws uit de DomShop
Nieuw: de 3e herziene en aangevulde editie van dit mooie standaardwerk over de Utrechtse Domtoren. Ook nieuw zijn de erfgoedkaarten met de Domtoren, de Inktpot en kasteel de Haar, en de mooie kaarsen van de Domtoren. Welkom in de DomShop die 7 dagen per week is geopend.
Het boek is ook te bestellen in onze webshop.