Een lege Domkerk
Aan de vooravond van de Stille Week weten we dat het opnieuw een uitzonderlijk Paasfeest zal worden. Een jaar na Pasen 2020 hebben we nog altijd met alle gevolgen van het coronavirus te maken. Ieder op onze eigen wijze lijden we onze verliezen. In de Domkerk, het hart van Utrecht, zal het deze dagen nog stiller aanvoelen dan andere jaren. Het zal leeg zijn. Maar uit die stilte echoën de herinneringen en de ervaringen van een heel jaar omhoog. We dragen het met ons mee. Het heeft onder de hemelse gewelven een plek. Misschien dat we dit Paasfeest zelfs wel verrast worden door de troost van de lege ruimte. Was Jezus niet het donkere graf ontvlucht, om onder ons te zijn, in verdriet en tegenslag nabij? Zou het oude nieuws voor een tijd als de onze zijn doorgegeven? Ik wens je een hoopvol Paasfeest, hoe en waar je je ook mag bevinden.
ds. Willem Roskam, predikant van het Citypastoraat Domkerk

Zaterdag 27 maart,15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek livestreamconcert
Marcel Dupré (1886-1971)
La Chemin de la Croix op. 29 door Domorganist Jan Hage
U kunt het concert live volgen via de kerkomroep en Youtube.

Nog geen bezoekers bij de kerkdiensten
Helaas is het nog niet mogelijk om kerkdiensten bij te wonen. De kerkdiensten zijn wel te volgen via de kerkomroep en Youtube. De vespers zijn via de Kerkomroep te beluisteren. Wij herhalen onze oproep om op allerlei manieren om te zien naar elkaar. Het middaggebed vindt in kleine kring plaats op maandag, woensdag en vrijdag om 12.30 uur. Deze gaan in deze kleine kring met bezoekers door. Dat geldt ook voor het wekelijks ochtendgebed op maandagmorgen om 7.00 uur.

Zondag 28 maart, 10.30 uur: Dienst van Woord en Gebed - Palmpasen
In deze dienst gaat Dompredikant Willem Roskam voor. Organist: Jan Hage. Cantor: Remco de Graas. De dienst is te horen en te zien via de kerkomroep en Youtube.

Aanvangstijden vieringen Stille Week en Pasen
maandag t/m woensdag om 19.00 uur: Vesper
maandag, woensdag en vrijdag om 12.30 uur: Middaggebed
Witte Donderdag 1 april om 19.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Vrijdag 2 april om 19.30 uur: dienst van Goede Vrijdag
Stille Zaterdag 3 april om 8.30 uur: Ochtendgebed
Zaterdag 3 april om 19.30 uur: Paasnacht
Zondag 4 april om 10.30 uur: Hoogfeest van Pasen
In deze diensten gaan voor: ds. Willem Roskam. Organist: Jan Hage en Cantores o.l.v. Remco de Graas.

Digitaal koffiedrinken na de dienst
Kom na de online kerkdiensten op zondag ook digitaal koffiedrinken via Zoom! Op deze manier kunnen we elkaar ook ontmoeten. Klik op deze link. Nog geen ervaring met Zoom en wat hulp nodig? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar ordevandienst@domkerk.nl. Eén van de digitale gastheren/vrouwen helpt u graag.

Zaterdag 3 april, 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek livestreamconcert
Hugo Distler (1908-1942)
Motet ‘Fürwahr er trug unsre Krankheit’
Johannes Driessler (1921-1998)
Markus Passion door Solistenensemble Cantores Martini
U kunt het concert live volgen via de kerkomroep en Youtube.

Open Dom
De Domkerk is in deze periode dagelijks geopend van 12 tot 15 uur als stilteplek en om een kaarsje te kunnen branden. Er zijn geen toeristische faciliteiten: de DomShop en het DomCafé zijn gesloten, en er zijn geen rondleiders aanwezig.

Nieuw: podcast ‘Overdenkingen uit de Domkerk’
Luister je graag naar podcasts? De overdenkingen van ds. Willem Roskam uit de Domkerk zijn nu ook in een nieuwe podcast te beluisteren. Zo kun je ook thuis, en waar je ook maar bent, delen in een moment van bezinning en inspiratie. Luister en denk mee over de waarde van eeuwenoude verhalen voor het leven van iedere dag. Je vindt de eerste aflevering van de podcast ‘Overdenkingen uit de Domkerk’ hier.
Linkadres: https://soundcloud.com/user-688928144/overdenking-bij-johannes-12-20-33

Vast mee in de Veertigdagentijd
De Diaconie van de Domkerk nodigt u van harte uit om aan deze vastenactie mee te doen.
Het veertigdagentijdmagazine van Kerk in Actie hierover kunt u digitaal lezen op www.kerkinactie.nl/40dagentijd. Hierin vindt u uitgebreide informatie over de campagne en de verschillende doelen. Met de actie wil de Diaconie aandacht vragen voor de 7 werken van Barmhartigheid en hoe deze in diverse projecten in de praktijk worden gebracht. Wij willen u vragen om aan het einde van iedere week uw opbrengst van de Vastenactie over te maken naar het rekeningnummer van de diaconie Domkerk: NL77 RABO 0175 4671 10. De diaconie zal dit jaar uw bijdrage verdubbelen en rond Pasen overboeken naar Kerk in Actie.

Domkerk Insight
In de veertigdagentijd publiceren de Vrienden van de Domkerk elke zaterdag een mini-documentaire over de Domkerk. Elke aflevering vertelt een deskundige iets over een kunstschat of een bijzonder onderdeel van het gebouw, zoals een graftombe, de glas-in-loodramen, het orgel of onbekende sculpturen aan de buitenkant. Bijzondere aandacht wordt besteed aan onderhoud en restauratie van dit bijzondere middeleeuwse monument. Zo blijft de Domkerk ook in tijden van Corona digitaal zichtbaar voor iedereen. Nieuwsgierig? Kijk dan op: https://www.youtube.com/watch?v=E5IhWL9FswM
Kijk elke zaterdag tot Pasen op het YouTubekanaal of de site van de Domkerk

DomShopnieuws
Helaas is de DomShop nog steeds gesloten. Maar de artikelen uit de DomShop kunt u ook kopen via bestellen domshop. Bestellingen binnen Utrecht worden gratis bezorgd!

Wist u dat? Alle giften voor de Domkerk zijn fiscaal aftrekbaar!
Alle giften voor de Domkerk zijn fiscaal aftrekbaar: ook collecte bijdragen
Dit jaar vraagt de Belastingdienst bij van giften om het RSIN-nummer van de organisatie waarvoor u een gift hebt gegeven die u wilt aftrekken.
Omdat wij onderdeel zijn van de Protestantse Gemeente Utrecht, staat de ANBI-status (en dus ook het RSIN-nummer) op naam van de PGU.
Het RSIN-nummer voor het Citypastoraat Domkerk is hetzelfde nummer als dat van de PGU: 8144.77.203. Voor de Diaconie is het nummer 8143.22.591.
Neem bij vragen gerust contact op met Bert Holsappel: penningmeester@domkerk.nl