logo.png

slider_mask.png
slider_mask-7.jpg slider_mask-4.jpg slider_mask-8.jpg slider_mask-5.jpg slider_mask-3.jpg

In de Stilte
Vanwege de coronabeperkingen is In de Stilte … in het geheel verzet naar het voorjaar, februari – mei 2022. De twee bijeenkomsten op 25 november en 16 december vervallen.

Zaterdag 27 november om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Koormuziek voor de Adventstijd: Hugo Distler, Zoltan Kodaly, Kenneth Leighton en Charles Wood door Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas en door Domorganist Jan Hage

Zondag 28 november om 10.30 uur: dienst van Schrift en Tafel. Eerste Advent
Voorganger is ds. Eddy Reefhuis, emeritus predikant uit Amsterdam. De Domcantorij staat o.l.v. Remco de Graas. Jan Hage: organist. Voor kinderen is er een eigen programma.

28 en 30 november: Domberaden over het nieuwe beleidsplan digitaal
Wij nodigen alle betrokkenen bij Citypastoraat Domkerk en de Open Dom uit om te reageren op het concept Beleidsplan Domkerk 2022/26. Dit kan in de online Domberaden op 28 en 30 november. Eerder is aangekondigd dat we fysiek bij elkaar komen, maar i.v.m. de vele besmettingen gaan we digitaal. Let even op de tijden want die wijken iets af van de eerdere aankondiging: zondag 28 november: 13.30 - 14.30 uur en dinsdag 30 november: 21.00 - 22.00 uur
Opgeven via scriba@domkerk.nl. U ontvangt dan een link voor de bespreking. Als u zich al heeft opgegeven hoeft u verder niets te doen. U kunt het beleidsplan ook downloaden vanuit de Domkerkapp of opvragen via scriba@domkerk.nl. Als u niet bij een Domberaad aanwezig kunt zijn en toch wil reageren, mail dan aan scriba@domkerk.nl.

Dick Bruna kerststal in de  Domkerk
In 1963 heeft de Utrechtse Dick Bruna een eigen vertelling van het kerstverhaal gemaakt.
Hij illustreerde het verhaal in zijn bekende stijl. Het boek geeft een prachtige beschrijving van het kerstverhaal en de geboorte van Jezus, op een eenvoudige wijze verteld. De Dick Bruna kerststal is bedacht om het kerstboek handen en voeten te geven voor kinderen. Hij is van hout, dus steeds opnieuw te gebruiken omdat het kerstverhaal ook ieder jaar opnieuw verteld wordt. Van de grote versie zoals die in de Domkerk staat, is ook een kleine speelversie te koop in de DomShop: kinderen kunnen thuis spelen met de veertien losse figuren en de stal.
De Dick Bruna Kerststal is in de Domkerk te zien van  28 november t/m 6 januari.

Zaterdag 4 december om 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Georg Philipp Telemann (1681-1767): Sonates en Cantates voor de Adventstijd
Barokensemble en Jan Hage, orgel

Zondag 5 december om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel. Tweede Advent
Voorganger is ds. Netty de Jong-Dorland, voormalig predikant van de Domkerk. De Domcantorij staat o.l.v. Remco de Graas. Jan Hage: organist. Voor kinderen is er een eigen programma.

Appeltaartconcerten
Stichting Appeltaartconcerten en de Vrienden van de Domkerk organiseren vanaf december 2021 vier Appeltaartconcerten in de Domkerk. Dat is misschien wel de allermooiste plek om van klassieke muziek te genieten.
Dankzij steun van de gemeente Utrecht en onze vereende krachten kunnen we vier prachtige muzikale en smakelijke ochtenden aanbieden.
Het eerste concert is op dinsdagochtend 7 december, aanvang 10.30. In het programma ‘Winterwarme Hoogbarok’ klinkt muziek van Bach, Monteverdi en Telemann. U hoort de voormalige Domorganist Jan Jansen, zangeres Merel van Schie, fluitiste Ellen Vergunst, altviolist Michiel Holtrop en celliste AnjaliTanna. Aansluitend is er…. appeltaart.
Reserveren via de website van Stichting Appeltaartconcerten is noodzakelijk! Ga daarvoor naar https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/
Een coronatoegangsbewijs (QR-code) voor dit concert is noodzakelijk.
Toegang is € 4,- inclusief koffie en appeltaart. Een vrijwillige bijdrage aan de uitgang wordt zeer op prijs gesteld. Er is beperkt plek, i.v.m. het bewaren van gepaste afstand. Aansluitend is er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen in de kerk, aanmelden kan vlak voor het concert.
(Wilt u ons helpen om de Domkerk te behouden en open te houden? Word dan Vriend via www.domkerk.nl/wordvriend)