BereikbaarheidContactOpeningSitemap & zoekenEnglishHome

Domorganist

Jan Hage nieuwe Domorganist

Jan Hage, organist van de Kloosterkerk te Den Haag is per 1 juni 2011 benoemd tot organist van de Domkerk. Hage volgt daarmee Jan Jansen op die op 14 en 15 mei 2011 afscheid nam als Domorganist vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

De benoeming volgt op een uitgebreide procedure waarin gesprekken en voorspeelrondes met meerdere kandidaten hebben plaatsgevonden.

Naast zijn werkzaamheden als organist in de erediensten van het Citypastoraat Domkerk zal Jan Hage ook (mede) invulling geven aan de Zaterdagmiddagmuziek in de Domkerk. .

Welbedankt, Jan

Na een bijna 25-jarig dienstverband is Domorganist Jan Jansen deze maand met pensioen gegaan. Ook voor het Ctiypastoraat Domkerk is deze arbeidsvoorwaarde helaas onverbiddelijk.

Op 14 mei 2011 gaf Jan Jansen met zijn familie een afscheidsconcert in het kader van Zaterdagmiddagmuziek Domkerk, waaraan hij samen met cantor Remco de Graas programmatisch leiding gaf. Wie die middag een plaats kon bemachtigen, kreeg de unieke gelegenheid de hele familie – Jan, Christine, Janine, Maarten en David – als kamerensemble te zien en te beluisteren.

Op zondagmorgen 15 mei verleende Jan Jansen voor de laatste maal zijn muzikale medewerking aan de Dienst van schrift en tafel.

Jan Jansen heeft sinds 1 januari 1987 zijn toehoorders – zowel bij de erediensten als tijdens de Zaterdagmiddagmuziek – laten genieten van alle facetten en stijlperioden in de orgelmuziek, maar niet minder van een uitgebreid repertoire aan piano-, klavecimbel- en kamermuziek.

Welkom, Jan

Jan HageJan Jansen wordt als Domorganist opgevolgd door Jan Hage, tot nu toe als organist verbonden aan de Kloosterkerk in Den Haag.

Utrecht is voor Jan Hage geen onbekend terrein. Hij studeerde er orgel aan het conservatorium, muziekwetenschap aan de Universiteit en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek.

Jan Hage is een warm pleitbezorger voor hedendaagse muziek. Zelf is hij ook als componist actief.

Naast zijn werkzaamheden als organist in de erediensten van het Citypastoraat Domkerk zal Jan Hage uiteraard ook mede invulling geven aan de Zaterdagmiddagmuziek.. Op zaterdag 21 mei gaf hij zijn eerste concert in dit kader.

Domcantorij
Domcantor