Vrijwilliger in de Domkerk

De Domkerk is iedere dag open voor bezoekers uit binnen- en buitenland als gastvrije en open kerk in de stad. Om dat te kunnen realiseren hebben wij vrijwilligers nodig.

Iets voor u?

Wij bieden een goede inwerkperiode en begeleiding. Daarnaast is er een jaarlijks excursie voor alle 180 vrijwilligers, een nieuwjaarsreceptie en een gezamenlijke maaltijd. Iedere vrijwilliger wordt verzekerd tegen mogelijke ongevallen, Er zijn gezellige momenten met andere vrijwilligers en ontmoetingen met mensen uit de hele wereld.Wij vragen van de vrijwilligers inzet, hart voor het werk en respect voor de kerkelijke achtergrond. Nadat een vrijwilliger zich aanmeldt, volgt een gesprek. In overleg wordt gekeken welke werkzaamheden het beste bij u passen. De verschillende werkzaamheden kunnen zijn:

Ontvangst

Bij de ingang van de kerk staat de ontvangstbalie. De mensen die daar zitten, zijn vraagbaak en weg-wijzer voor de bezoekers. Zij geven bijvoorbeeld folders en verkopen speurtochten.

DomCafé

Het DomCafé is een unieke plek met uitzicht op de Pandhof. Iedereen is hier van harte welkom voor een drankje of een hapje.

DomShop

De DomShop kent een ruime sortering: kunstkaarten, boeken, sieraden, religieuze artikelen en andere geschenken.

Kosterij

Naast de koster/beheerder die eindverantwoordelijk is, zijn er hulpkosters. Zij zijn verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken, vraagbaak voor en dienstverlener aan de andere medewerkers en weten op te treden bij calamiteiten.

Rondleidingen/Educatieve dienst

Dagelijks zijn er rondleiders in de kerk aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. Daarnaast zijn er rondleidingen voor groepen op afspraak. Om rondleider te worden, volgt u een speciale opleiding.

Muziek

De Zaterdagmiddagmuziek heeft een team van ontvangstmedewerkers. Volgens een rooster doen de vrijwilligers dienst bij de concerten. Meer informatie kunt u krijgen via het secretariaat of zaterdagmiddagmuziek@domkerk.nl.

Ook vrijwilliger worden?

Neem dan contact op met het secretariaat van de Domkerk, t: 030-2310403, secretariaat@domkerk.nl of info@zaterdagmiddagmuziek.nl.