Stichting Zaterdagmiddagmuziek Domkerk

De Stichting Zaterdagmiddagmuziek Domkerk realiseert de wekelijkse concerten. De Stichting laat zich bijstaan door een werkgroep die professionals en vrijwilligers als de ontvangstmedewerkers van de Open Dom, de collectanten, degenen die de stoelen klaarzetten en opruimen en alle andere vrijwilligers coördineert.
In het bestuur hebben zitting:
  • Guido van den Ende, voorzitter
  • André Lieshout, secretaris
  • Peter Klusener, penningmeester
  • Leonie de Vries, donateursadminstratie
  • Sander Smeets, fondsenwerving
  • Terry Hamberg, sponsoring
  • Remco de Graas, adviseur
  • Jan Hage, adviseur
De Stichting Zaterdagmiddagmuziek Domkerk is een culturele ANBI (RSIN 816124255).
  • De doelstelling van de Stichting is het realiseren van de Zaterdagmiddagmuziekconcerten in de Domkerk, samen met de Werkgroep Zaterdagmiddagmuziek.
  • Ons post adres is: Achter den Dom 1, 3512 JN Utrecht.
  • We zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41181256.
  • De bestuurders doen hun taken onbezoldigd. De adviseurs zijn in dienst bij de Protestantse Gemeente Utrecht.
  • De werkwijze is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting, Werkgroep en Citypastoraat Domkerk.
  • Het beleid is om jaarlijks een programma van 52 concerten van hoge kwaliteit te realiseren met jaarlijks wisselende thema’s, waarbij een aantal concerten verdeeld over een bepaalde periode van het jaar samen een thema vormen. De muzikale leiding door de domcantor en de domorganist, alsmede de inzet van de Domcantorij, zijn cruciaal voor deze hoge kwaliteit.
  • Het meest recente jaarverslag, met daarin een overzicht van de activiteiten, staat van baten en lasten, en de balans, kan hier worden gedownload.