logo.png

slider_mask.png
slider_mask-7.jpg slider_mask-3.jpg slider_mask-8.jpg slider_mask-4.jpg slider_mask-5.jpg

Draag de Dom

Crowdfunding voor dringende restauratie Domkerk
Het dak van de Domkerk in Utrecht, de trots van de stad, is er slecht aan toe: door regen en wind zijn veel van de unieke natuurstenen ornamenten in zeer slechte staat. Omdat de Domkerk de restauratie niet zelf kan financieren, roepen de beheerders van de kerk Utrechters op hun bijdrage te leveren door middel van een crowdfundingcampagne.

Op 1 april is de crowdfundingsactie 'Draag de Dom' gelanceerd en tot 31 mei kan er via de website draagdedom.nl geld worden gedoneerd voor de restauratie. Burgemeester Jan van Zanen en Directeur Rabobank Utrecht Annemarie van den Berg hebben hun naam al aan het project verbonden. Daarnaast zijn op de website meerdere ambassadeurs te vinden, zoals Tivoli Vredenburg en Donker Utrecht, die de campagne een warm hart toedragen.

Utrechters worden Domdragers
Als tegenprestatie voor hun financiële bijdrage krijgen donateurs toegang tot speciale evenementen én worden ze 'Domdrager'. Zo wijdt de befaamde organist en componist Jan Hage een orgelconcert in de Domkerk aan de campagne en er komen speciale rondleidingen door de kerk. Op draagdedom.nl kan gedoneerd worden én mensen kunnen via ik@draagdedom.nl laten weten dat ze ambassadeur willen worden van de campagne.

Trots van Utrecht
De laatste jaren werd duidelijk dat de Domkerk na de grote restauratie van 1968 tot 1988 opnieuw gerestaureerd moet worden om het kerkgebouw in goede staat te houden. Onder andere de luchtbogen op het dak, het natuursteen en de ornamentele elementen moeten flink aangepakt worden. Maar hoe langer er wordt gewacht met restaureren, des te meer de kosten oplopen. Gelukkig wordt de campagne door een hoop mensen ondersteund; het gaat tenslotte toch om de trots van Utrecht. Dus steun de campagne, doe mee en help mee om de Domkerk in stand te houden!

Meer informatie en de mogelijkheid tot doneren op www.draagdedom.nl