Domcantorij

Het koor van de Domcantorij treedt gemiddeld eens per drie weken op tijdens de Zaterdagmiddagmuziek. Het koor werkt ook afwisselend mee aan de diensten op zondagochtend in de Domkerk.

Het repertoire van het koor beslaat de hele geschiedenis van de kerkmuziek, van gregoriaans tot hedendaags, van eenstemmig tot dubbelkorig, van liedzetting tot motet, van chant tot cantate, van requiem tot Weihnachtsoratorium.
In het vaste repertoire zijn alle bekende componisten vertegenwoordigd, zoals Palestrina, Purcell, Tallis, Charpentier, Händel, Bach, Brahms, Mendelssohn, Stanford, Poulenc, Duruflé, Britten, Reger, Distler, Manneke en De Leeuw. Het vaste repertoire wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe stukken.

De Domcantorij werkte ook mee aan bijzondere regionale en landelijke gebeurtenissen in de Domkerk, zoals eerder bij de huwelijkssluiting van prins Bernhard jr, de WTC-herdenking en 5 mei-herdenkingen.

Wilt u meezingen in de Domcantorij, een keer een repetitie op maandag bijwonen? Dan kunt u contact opnemen met de cantor Remco de Graas cantor@domkerk.nl
Er zijn geen project- of andere kosten aan dit koor verbonden, wel is er - na een proefperiode - een definitief selectiegesprek en/of auditie. Is je interesse gewekt en ben je nieuwsgierig? Alle leden van de Domcantorij kunnen er veel over vertellen!