Toelichting op concertprogramma

MARIAMUZIEK in de DOMKERK
In de reeks Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht zal op 16 december a.s., aanvang half vier, voorlaatste concert binnen het project ‘500 JAAR REFORMATIE’ plaatsvinden. Passend bij de Adventstijd is gekozen voor koormuziek uit de Contra-Reformatie die ter ere van Maria werd geschreven. Het solistenensemble ‘Cantores Martini’ onder leiding van Domcantor Remco de Graas zal een uitvoering verzorgen van de fraaie  Missa Brevis ‘Vidi speciosam’ van de Spaanse hofcomponist Tomas Luis De Victoria (ca. 1548-1611), gecompleteerd met motetten van zijn tijdgenoten: ‘Tota pulchra es’ en ‘Veni Domine’ van Francisco Guerrero, een ‘Ave Maria’ van Giovanni da Palestrina en een Magnificat van Orlando di Lasso.

Toegang vrij, collecte bij de uitgang.