Toelichting concertprogramma


Zaterdag 14 december 2019: Slotconcert Guilmant-project

Deze zaterdag zal Domorganist Jan Hage zijn in maart 2019 gestarte project, waarin hij alle Sonates van Alexandre Guilmant (1837-1911) ten gehore zou brengen, voltooien met zijn uitvoering van de achtste Sonate. Passend bij de thematiek van de Advents- en Kersttijd, zal hij tevens La Nativité (de geboorte) van Jean Langlais (1907-1991) spelen.

Zaterdag 21 december 2019: Feestelijk Kerstconcert

Het hoofdbestanddeel van dit feestelijke kerstconcert vormt de Historia der Geburt Jesu Christi: het kerstverhaal, zoals dat in 1660 op muziek werd gezet door Heinrich Schütz (1585-1672). Hij componeerde dit feestelijke werk voor de Saksische keurvorst Johann Georg II van Dresden. Hij brengt hierin verschillende personages voor het voetlicht: naast de verteller zijn zowel de engel, de herders op de velden, koning Herodes en de drie koningen uit het oosten te beluisteren.
Uitvoerenden zijn het koor en barokorkest van de Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas met als solisten Michal Bitan (sopraan), Sebastian Brouwer (tenor) en Sebastian de Leeuw (bariton).

Toegang vrij, collecte bij de uitgang.