Toelichting concertprogramma


Zaterdag 29 februari: Vierne en Bach

Op deze schrikkeldag zal het vierde concert plaatsvinden van het omvangrijke project ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van de Franse componist Louis Vierne (1870-1937). Tijdens dit concert van Domorganist Jan Hage klinkt een integrale uitvoering van Viernes indrukwekkende derde Orgelsymfonie, de onbekende Prelude en Fuga in a moll, alsmede enkele koraalbewerkingen voor de Lijdenstijd, zoals het ontroerende ‘O Mensch bewein’ dein Sünden gross’ van Johann Sebastian Bach.

Zaterdag 7 maart: openingsconcert Beethoven 250!

Deze zaterdag zal een nieuw project van vier concerten van start gaan in het kader van de herdenking van het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven (1770-1827).
De Domcantorij onder leiding van Domcantor Remco de Graas zal niet alleen koormuziek van deze grote componist zelf ten gehore brengen, maar ook een blik werpen op inspiratoren, leermeesters en tijdgenoten. Zo klinken er motetten 'Venite populi' en 'Miserere' van Wolfgang Amadeus Mozart, 'Ein feste Burg' van  Johann Friedrich Doles en delen uit de Deutsche Messe van Franz Schubert.

Toegang vrij, collecte bij de uitgang.