Toelichting concertprogramma

Zaterdag 20 oktober 2018: Schütz’ Zwanenzang in de Domkerk

Een paar weken geleden klonk het eerste deel van Schütz’ (1585-1672) Zwanenzang al in de Domkerk. Tijdens dit concert wordt het tweede deel van Psalm 119 ten gehore gebracht. Schütz toonzette, toen hij al ver in de tachtig was, de langste psalmtekst uit de Bijbel als opus ultimum voor een bezetting van achtstemmig dubbelkoor. Deze indrukwekkende muziek wordt uitgevoerd door het solistenensemble Cantores Martini onder leiding van Domcantor Remco de Graas.

Zaterdag 27 oktober: Vader en zoon Bach in de Domkerk

Eerder klonk al muziek van oom en neef, deze week zal muziek van vader en zoon samen tot klinken worden gebracht. Van Johann Sebastian zal de schitterende cantate BWV 51 ‘Jauchzet Gott in allen Landen’ te horen zijn. Hierin wedijveren de sopraansoliste en de bespeler van een natuurtrompet op uitermate virtuoze wijze met elkaar. Daarnaast zal in het Concert in G Dur voor orgel en orkest van Carl Philipp Emanuel Bach het mooie 18e-eeuwse kabinetorgel van de Domkerk solistisch te beluisteren zijn.
Uitvoerenden zijn leden van het barokorkest van de Domcantorij, Tanja Obalski (sopraan) en Jan Hage (orgel).

Toegang vrij, collecte bij de uitgang.