Pride Kerkdienst in de Domkerk: ‘Herdenk, bid en strijd’!

Op donderdagavond 27 juni zal er in de week van het Midzomergrachtfestival in de Domkerk een bijzondere Pride Kerkdienst worden gehouden. De dienst staat in het licht vanwege het feit dat 50 jaar geleden de Stonewall-rellen in New York begonnen. Voor het eerst verzetten mensen uit de LHBT(+)-gemeenschap zich daar in de Stonewall bar tegen de politie die hen stelselmatig discrimineerde en arresteerde.
Anno 2019 is er gelukkig veel veranderd, maar de discussie bestaat nog steeds. De Nashville-verklaring zorgde in de gehele kerk bijvoorbeeld voor felle reacties en verschillende initiatieven werden opgestart om LHBT(+)’ers te laten weten: ‘bij ons is iedereen welkom, jullie dus ook!’ Toch blijft de LHBT(+)-gemeenschap in de kerk een punt van verdeeldheid, vaak zonder henzelf erbij te betrekken. De strijd voor een veilige kerk gaat dus door!
In deze bijzondere roze dienst zullen we daarom samen herdenken, bidden en strijden, maar ook luisteren naar bijdrages van dominee en musicus Sytze de Vries, scriba van de Protestantse Kerk Nederland René de Reuver en activist voor christelijke LHBT(+)’ers Frans Blokhuis.
Tevens zal er een bijzonder gebedsritueel plaatsvinden door zeven voorgangers uit verschillende kerkelijke achtergronden en kunnen we luisteren naar een muzikaal optreden van counter-tenor Willem Aless en organist Jan Hage.  Iedereen is welkom!

Wanneer: donderdag 27 juni
Tijd: 20:00-22:00 uur (inloop om 19:30 uur)
Waar: Domkerk, Domplein 1, Utrecht

Voor vragen, stuur een mail aan Stijn van der Woude (stijnvanderwoude@gmail.com)