Levensverhaal en ouderdom

Op drie middagen in de Domkerk: 'Ons levensverhaal is een tekst die op zoek is naar zijn auteur', schreef Paul Ricoeur ooit. Alleen in de ouderdom kun je je leven overzien als een geheel. 

Je levensverhaal is allereerst een verhaal dat je aan jezelf vertelt, als een innerlijke dialoog, of als een dagboek, of een levensboek. Soms deel je het met anderen, met vrienden, kinderen of kleinkinderen. Elk levensverhaal bevat een aantal belangrijke thema's zoals werk, intieme relaties, gezinsleven, maatschappelijke positie, godsdienst, sociale verbanden en engagement.
Ieder levensverhaal is verschillend. Wat heb je meegemaakt, wat is je overkomen, wie waren je ouders, hoe was je gezin van herkomst, met wie ben je opgetrokken en met wie ben je intieme relaties aangegaan?
In het bezig zijn met je levensverhaal in je ouderdom kom je op de diepere vragen en lagen van je leven. Ben ik geworden die ik worden moest? Is er een verborgen zin te ontdekken in mijn leven? Zijn er duidelijke hoofdthema's in mijn levensloop? Wat is mijn bijdrage aan het stukje geschiedenis waaraan ik mocht deelnemen? 
Het omgaan met deze vragen kan helpen een gevoel te ontwikkelen voor de grondrichting van het leven. In de herinnering maken we de balans op. Herinneren kan helend zijn. 
Op drie middagen verkennen we met elkaar ons levensverhaal.

Wanneer : dinsdag 7, 21 maart en 4 april 2017
Tijd: 16.00 uur - 17.30 uur
Waar: DomCafé van de Domkerk
Begeleiding en aanmelding : ds. Netty de Jong - Dorland, T 030 - 2400660, email: predikant@domkerk.nl