Gay Sing-in

Donderdag 21 juni, 20.00 uur: Gay Sing-in Domkerk Utrecht met boekpresentatie Roze Vieringen
Veel zingen in de Domkerk, van kerkmuziek tot popmuziek, over vrijheid en liefde, en een God, die ‘er zal zijn’. M.m.v. Sytze de Vries, Conny van Lier, Douwe Elderhuis, Domorganist Jan Hage, Martine Mussies en Robinson Jouwe. De Gay Sing-in is bedoeld als hart onder de riem voor alle mensen op plekken waar dat niet kan: een vrolijke muziekavond vieren als homo of lesbo in de kerk. Natuurlijk zijn ook hetero’s van harte welkom!

Naast het vele zingen vindt er ook een boekpresentatie plaats. Wielie Elhorst en Stijn van der Woude stelden een fonkelnieuw boek samen: ‘Zie de Regenboog en prijs zijn maker’, een handreiking voor Roze Vieringen. Al tientallen jaren zijn er roze vieringen in Nederland, in allerlei soorten en maten. Daarvan verzamelden ze liturgieën, preken, liederen en achtergrondinformatie, want tegen de stroom in groeien roze vieringen. Het was reden voor Uitgeverij Kok er aandacht aan te besteden. Het boek zal worden aangeboden aan PKN synodevoorzitter ds. Saskia van Meggelen en aan ds. Netty de Jong-Dorland en ds. Jasja Nottelman. Bezoekers kunnen het boek kopen voor € 19,99.  Voor wie graag wil zingen is welkom vanaf 18.30 om vooraf met elkaar te oefenen. Het DomCafé is open vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur!