Dick Bruna kerststal

In 1963 heeft de Utrechtse Dick Bruna een eigen vertelling van het kerstverhaal gemaakt.
Hij illustreerde het verhaal in zijn bekende stijl. Het boek geeft een prachtige beschrijving van het kerstverhaal en de geboorte van Jezus, op een eenvoudige wijze verteld.
Deze klassieker van Dick Bruna is nog altijd populair. Meerdere generaties zijn inmiddels met dit kerstboek opgegroeid. Het verscheen behalve in het Nederlands ook in het Engels, Japans, Noors, Spaans en zelfs in het Latijn.
Het is belangrijk dat het kerstverhaal verteld blijft worden,voor gelovigen en niet ( actief ) gelovigen. De Dick Bruna kerststal is bedacht om het kerstboek handen en voeten te geven voor kinderen. Hij is van hout, dus steeds opnieuw te gebruiken omdat het kerstverhaal ook ieder jaar opnieuw verteld wordt. Van de grote versie zoals die in de Domkerk staat, is dan ook een kleine speelversie te koop in de DomShop: kinderen kunnen thuis spelen met de veertien losse figuren en de stal.

In de Domkerk
Dit jaar overleed Dick Bruna, icoon van de stad Utrecht, en de gedachte dat 'zijn' kerststal in de Domkerk zou komen te staan, leek ons heel passend.
De Dick Bruna Kerststal is in de Domkerk te zien van zaterdag 2 december tot en met zondag 7 januari, Driekoningen.