Night of Light

Franse sferen in de Domkerk: Taizé-special bij Night of Light
De komende Night of Light, op 21 juli, krijgt een Frans tintje: de avond staat in het teken van Taizé, de Franse geloofsgemeenschap die jaarlijks door tienduizenden jongeren wordt bezocht. Kom ook en zing mee!

De Night of Light is inmiddels een bekend fenomeen in Utrecht: elke 3e zaterdag van de maand wordt de Domkerk met kaarsen verlicht, en is iedereen welkom om een kaarsje aan te komen steken. Per avond gaan 500 tot 1000 mensen op die uitnodiging in. Tijdens de avonden wordt er rustige, meditatieve muziek gespeeld en gezongen door diverse muzikanten.  

Muziek uit Taizé
In de zomer-editie op 21 juli staat de muziek in het teken van Taizé. Taizé is een oecumenische gemeenschap, waarin kerkgrenzen niet tellen, en gebed en muziek verbinden. Mensen met verschillende geloofsachtergronden komen er samen. 

De muziek van Taizé herken je uit duizenden: korte liederen, 1 of 2 regels lang en in diverse talen, die je veel herhaalt en meerstemmig zingt. Door de eenvoud van de tekst en de herhaling hebben de liederen een meditatief karakter. De muziek uit Taizé past daarom erg goed bij de sfeer van de Night of Light. 

Zing zelf mee
Ben je in juli niet in Frankrijk maar hier in Utrecht? Kom dan vooral naar onze Taizé-special en zing zelf mee! Tekst en muziek is aanwezig, en er is een basisgroepje zangers die meerstemmig zingen, dus je zingt nooit alleen. Zangervaring is niet nodig. Sluit aan voor even of voor de hele avond. 

Wat kun je nog meer doen?
Naast een kaarsje aansteken en/of meezingen met de taizéliederen kun je een bemoedigende tekst lezen en meenemen, een gedachte of een gebed opschrijven, een zegen ontvangen, of een kop thee of koffie drinken in het Domcafé. Of je kunt gewoon even gaan zitten en genieten van de sfeer. 

Van harte welkom! De deuren gaan open om 20.15; om 23.00 sluiten we de avond weer af. 

Are you in Utrecht? Come and visit the Night of Light in the Domchurch. Light a candle and enjoy a moment of rest and peace. We would like to welcome you!

 

 

Bekijk de sfeerimpressie hieronder of ga naar de website!