Gedenken in de Domkerk

In de gedachteniskapel kan men mediteren en een kaars aansteken. Men kan hen gedenken, die door leven en dood heen, iets van het licht van Christus hebben doorgegeven. In een Kalender van Geloofsgetuigen zijn 100 namen opgenomen die in deze kapel en in de vieringen van de Domkerk levend worden gehouden. Veertig daarvan staan op het moderne schilderij van J.P. Reuter (1988) dat boven het Heilig Graf hangt. In de gedachteniskapel ligt een blad met de levensbeschrijving en een gebed ter gedachtenis. Alle namen met hun beschrijvingen zijn gebundeld in het boek ‘100 Heiligen in de Dom’, dat o.a. in de Domshop te koop is.

Internetbijlage ‘100 Heiligen in de Dom’
Bij het boek ‘100 Heiligen in de Dom’ (Zoetermeer, 2016) is ook een internetbijlage verschenen. Daarin staat allerlei materiaal voor de gedachtenis van de geloofsgetuigen dat in de afgelopen jaren in de Domkerk is ontstaan. U kunt bij de bijlage hier downloaden: Internetbijlage 100 Heiligen in de Dom.pdf Als u een papieren versie wilt ontvangen, meld u zich dan bij secretariaat@domkerk.nl.