Huisregels bovenrondleiding Domkerk 2019

Bij uw bezoek aan triforium/zolder/dak van de Domkerk gelden de volgende huisregels en bezoekvoorwaarden:

Toegang en entreebewijzen
  • U betreedt triforium/zolder/dak van de Domkerk op eigen risico.
  • U beschikt over een goede conditie, bent goed ter been en heeft geen hoogtevrees.
  • De Domkerk is een historisch monument. Wij verzoeken u met respect met het gebouw en de omgeving om te gaan. U bent als bezoeker aansprakelijk voor door u aangerichte schade en u bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendommen.
  • Triforium/zolder/dak van de Domkerk zijn uitsluitend te bezoeken onder begeleiding van een rondleider van de Domkerk.
  • De maximale groepsgrootte is 8 personen. Kinderen vanaf 12 jaar mogen mee naar boven. Voor kinderen jonger dan 18 jaar is begeleiding van een volwassene verplicht.
  • Ouders/begeleiders zijn zelf verantwoordelijk voor, en aanspreekbaar op, het gedrag van hun meegebrachte kinderen.
  • In de Domkerk worden geen huisdieren toegelaten. Ook hulphonden mogen niet mee naar boven.
  • Het is gedurende de rondleiding niet toegestaan materialen, bagage en/of (hand)tassen mee te nemen. Ook statieven, selfiesticks, cameratassen en andere objecten zijn niet toegestaan. U kunt uw persoonlijke eigendommen veilig opbergen in de daarvoor bestemde ruimte. Wel toegestaan zijn een klein tasje onder uw kleding en uw fotocamera.
  • Als u telefonisch of via e-mail kaarten heeft besteld en een bevestiging van uw reservering heeft ontvangen, dient u de kaartjes uiterlijk een half uur voor aanvang van de rondleiding (tot 14.00 uur) af te halen bij de Domtorenbalie in het VVV Utrecht Informatie Centrum op Domplein 9.
  • U kunt bij de Domtorenbalie in het VVV Utrecht Informatie Centrum op Domplein 9, als u niet heeft gereserveerd, tot een half uur voor aanvang van de rondleiding (tot 14.00 uur) ook kaartjes kopen als er nog plaatsen beschikbaar zijn. [Online tickets reserveren/betalen is (nog) niet mogelijk.]
  • U wordt verzocht zich om 14.15 uur te melden bij de Ontvangstbalie van de Domkerk, waar de rondleider u opwacht
  • Een rondleiding boven in de kerk duurt circa 5 kwartier, tenzij anders aangegeven.
  • De aanwijzingen van de rondleider moeten altijd worden opgevolgd.
  • Het is niet toegestaan te eten en te drinken in de Domkerk. (Een uitzondering vormt het DomCafé, zie voor meer informatie http://www.domkerk.nl/nl/bezoek/domcafe.) Roken is overal in de Domkerk ten strengste verboden.
  • Het is niet toegestaan om tijdens de rondleiding objecten van boven naar beneden te gooien.
  • U wordt verzocht om tijdens de rondleiding het geluid van uw mobiele telefoon uit te zetten.
  • De Domkerk behoudt zich het recht voor personen de toegang tot de Domkerk te weigeren, bijvoorbeeld wanneer iemand onder invloed is van alcohol of verdovende middelen of als er sprake is van verwardheid of orde verstorend gedrag.
Annuleringen, wijzigingen en restitutie
  • U kunt tot uiterlijk 24 uur voor de start van de rondleiding wijzigingen in het aantal personen doorgeven of uw reservering annuleren.
  • Indien u geen gebruik maakt van het vooraf door u gekochte toegangsbewijs, is dit voor eigen rekening en op eigen risico.
  • De Domkerk geeft geen vergoeding bij verlies of diefstal van vooraf gekochte kaartjes.
  • Indien u te laat aanwezig bent, geeft uw reservering geen toegang tot een volgende rondleiding.
  • De betaalde toegangsprijs kan gerestitueerd worden indien omstandigheden buiten de invloed van de koper hiervan het bezoek aan de Domkerk onmogelijk maken. Beoordeling hiervan is aan de Domkerk.

Als u nog vragen heeft over uw bezoek, kunt u terecht bij de Domtorenbalie van het VVV Utrecht Informatie Centrum per e-mail via domtoren@utrechtmarketing.nl of telefonisch dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur, telefoon 030-2360006.