Rondleiding 'Geheimen van de Zolder'

NIEUW!
Vanaf zondag 5 mei: rondleidingen op niveau boven in de Utrechtse Domkerk

Vanaf 5 mei biedt de Domkerk elke zondagmiddag (in ieder geval tot en met 18 augustus) een spannende nieuwe rondleiding aan boven in de kerk - op het triforium, de middeleeuwse zolders en een stukje dak. Het triforium is de galerij halverwege de kerk, op 16 meter hoogte.

Wat kunt u verwachten?
U beklimt eerst de wenteltrap achter de deur in de noorderkoorbeuk. Dan stapt u het triforium op, dat vroeger rondom liep en nu aan weerskanten bij het orgel stopt, op de plek waar het schip is ingestort tijdens de storm van 1674. Vervolgens komt u op de zolders boven de kooromgang/beuken en kijkt neer op de gewelfconstructie. Onderweg laat de rondleider u allerlei boeiende details zien en hoort u over de bouw van de kerk. Als het weer niet te slecht is, gaat u naar buiten op het platte dak boven de Domproostenkapel voor een fantastisch zicht op de luchtbogen, de waterspuwers en de tuin van de Pandhof.

Reserveringen en kaartverkoop
  • Kaartjes voor de rondleiding op zondag 5 mei zijn te reserveren bij het secretariaat van de Domkerk per e-mail - officemanager@domkerk.nl - of telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur, telefoon 030-2310403.
  • Als u mailt, krijgt u zo spoedig mogelijk bericht van ons. Uw aanmelding geldt pas na bevestiging door ons.
  • Kaartjes voor zondag 5 mei kunt u op die dag tot een half uur voor aanvang van de rondleiding (tot 14.00 uur) afhalen bij de Domtorenbalie in het VVV Utrecht Informatie Centrum op Domplein 9.
  • Over reserveren/kaartjes voor alle rondleidingen na 5 mei vindt u hier informatie vanaf 6 mei. Als u vragen hierover heeft, kunt u terecht bij het secretariaat van de Domkerk per e-mail - officemanager@domkerk.nl.
  • Bij reservering vragen we u het volgende te vermelden: voornaam, achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, voor welke zondag u kaartjes wilt en hoeveel kaartjes u wenst tegen standaard- en tegen gereduceerd tarief (zie hieronder). Als u kinderen meeneemt, graag de leeftijd vermelden (minimumleeftijd 12 jaar).
Aanvangstijd: 14.30 uur
Duur:  5 kwartier
Groepsgrootte:  maximaal 8 deelnemers per groep/rondleider; maximaal 2 groepen per zondag; bij 2 groepen gaat de 2de groep 10 minuten later naar boven dan de 1ste groep
Kosten: € 15,00 voor volwassenen, € 10,00 voor studenten / ISIC / CJP / U-pas / kinderen van 12-18 jaar.

BELANGRIJK
Voor uw bezoek boven in de Domkerk gelden onze HUISREGELS bovenrondleidingen Domkerk 2019. In verband met de veiligheid is het belangrijk dat u die leest. Bij aankoop van een kaartje stemt u ermee in.

Naast de rondleidingen met een open inschrijving op zondag, zijn op afspraak ook op andere momenten groepsrondleidingen ‘op niveau’ mogelijk.