Rondleiding 'Geheimen van de Zolder'

WEGENS SUCCES VERLENGD
Ook op de zondagen in september rondleidingen op niveau boven in de Utrechtse Domkerk.
De rondleidingen boven in de Domkerk zijn een succes. Daarom zijn er nu ook in september elke zondag tussen 14.30 en 16.00 uur rondleidingen op het triforium (16 meter hoog), de middeleeuwse zolders en een stukje dak boven de Pandhof. Het triforium is de galerij halverwege de kerk, op 16 meter hoogte.
Vanaf 5 mei biedt de Domkerk elke zondagmiddag (in ieder geval tot en met 18 augustus) een spannende nieuwe rondleiding aan boven in de kerk - op het triforium, de middeleeuwse zolders en een stukje dak. Het triforium is de galerij halverwege de kerk, op 16 meter hoogte.

Wat kunt u verwachten?
U beklimt eerst de wenteltrap achter de deur in de noorderkoorbeuk. Dan stapt u het triforium op, dat vroeger rondom liep en nu aan weerskanten bij het orgel stopt, op de plek waar het schip is ingestort tijdens de storm van 1674. Vervolgens komt u op de zolders boven de kooromgang/beuken en kijkt neer op de gewelfconstructie. Onderweg laat de rondleider u allerlei boeiende details zien en hoort u over de bouw van de kerk. Als het weer niet te slecht is, gaat u naar buiten op het platte dak boven de Domproostenkapel voor een fantastisch zicht op de luchtbogen, de waterspuwers en de tuin van de Pandhof.

Reserveringen en kaartverkoop
  •  U kunt reserveren bij de Domtorenbalie van Utrecht Marketing per e-mail via domtoren@utrechtmarketing.nl of telefonisch dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur, telefoon 030-2360006. Zie ook de website van de Domtoren.
  • Als u mailt, krijgt u zo spoedig mogelijk een bevestigingsmail. Uw aanmelding geldt pas na bevestiging.
  • Kaartjes kunt u tot een half uur voor aanvang van de rondleiding (tot 14.00 uur) afhalen bij de Domtorenbalie in het VVV Utrecht Informatie Centrum op Domplein 9. U kunt hier ook kaartjes kopen zolang de voorraad strekt.
  • Bij reservering per e-mail vragen we u het volgende te vermelden: voorletter, achternaam, telefoonnummer, voor welke zondag u kaartjes wilt en hoeveel kaartjes u wenst tegen standaard en tegen gereduceerd tarief (zie hieronder). Als u kinderen meeneemt, graag de leeftijd vermelden (minimumleeftijd 12 jaar).
Aanvangstijd: 14.30 uur
Duur:  5 kwartier
Groepsgrootte:  maximaal 8 deelnemers per groep/rondleider; maximaal 2 groepen per zondag; bij 2 groepen gaat de 2de groep 10 minuten later naar boven dan de 1ste groep
Kosten: € 15,00 voor volwassenen, € 10,00 voor studenten / ISIC / CJP / U-pas / kinderen van 12-18 jaar.

BELANGRIJK
Voor uw bezoek boven in de Domkerk gelden onze HUISREGELS bovenrondleidingen Domkerk 2019. In verband met de veiligheid is het belangrijk dat u die leest. Bij aankoop van een kaartje stemt u ermee in.

Naast de rondleidingen met een open inschrijving op zondag, zijn op afspraak ook op andere momenten groepsrondleidingen ‘op niveau’ mogelijk.