Rondleidingen

U kunt met uw groep een rondleiding reserveren van een uur, verzorgd door een ervaren rondleider. Dit is het hele jaar door mogelijk. De kerk is iedere dag open. Zie hier de openingstijden. Er vinden geen rondleidingen plaats op:
  • maandag t/m zaterdag tussen 12.15 en 13.00 uur i.v.m. het dagelijkse middaggebed;
  • zaterdagmiddag, i.v.m. de voorbereiding en uitvoering van de Zaterdagmiddagmuziek.

Maatwerk
In overleg kunnen wij maatwerk leveren. Naast de algemene groepsrondleidingen, is het mogelijk te kiezen voor een thematisch accent. Zoals het huidige gebruik van de Domkerk door het Citypastoraat, bouwstijlen, Middeleeuwen, liturgische gebruiken, dood en begraven, heiligen.
Voor blinden en slechtzienden is een speciale rondleiding samengesteld, op advies van Stichting Kubes. De rondleiders zijn speciaal getraind. De Domkerk beschikt over een fantastische maquette en reliëfplattegronden. Mensen met een visuele beperking krijgen ook op die manier een beeld van het gotische bouwwerk waarin zij zich bevinden. Een groepsrondleiding kunt u aanmelden bij het secretariaat van de Domkerk, bij voorkeur twee weken van tevoren via e:: secretariaat@domkerk.nl,  of t: 030-2310403. U ontvangt dan een aanvraagformulier, waarop u ook uw speciale belangstelling kunt vermelden (bijvoorbeeld bouwkunde, geschiedenis, geloof/kerkelijk gebruik).

Er is geen maximum groepsgrootte. Bij grotere groepen worden meer rondleiders ingezet, zonder extra kosten. De kosten van een groepsrondleiding zijn:
  • Volwassenen:  € 3,50 p.p.
  • Leerlingen basisonderwijs:  € 1,00 p.p.
  • Leerlingen voortgezet onderwijs: € 1,50 p.p.

In de Domkerk is het mogelijk een arrangement te boeken dat bestaat uit een rondleiding met koffie of lunch in het DomCafé, met uitzicht op de prachtige Pandhof. Ook kunt u een bezoek brengen aan de DomShop. Via Toerisme Utrecht kunt u uw bezoek aan de Domkerk combineren met bijvoorbeeld een beklimming van de Domtoren of een bezoek aan DOMunder, de schatkamer van het Domplein. Zie http://www.groepsarrangementen-utrecht.nl/.

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders
De Domkerk is gestart met rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders. De rondleidingen zijn geschikt voor mensen met beginnende of lichte dementie. Meer informatie vindt u hier.

Dagexcursie Domkerk-Willibrordkerk - Gotiek-Neogotiek
Maak kennis met het roemrijke verleden van de Domkerk. Laat u verrassen door de Willibrordkerk, de rijkst gedecoreerde kerk van Nederland. U kunt nu beide combineren in één arrangement, waarbij u kennismaakt met deze gotische en neogotische kerk.
Eerst bezoekt u in de morgen de Domkerk, waar u een inleiding krijgt over de middeleeuwse gotiek en een rondleiding door de kerk. Na een lunch loopt u samen naar de Willibrordkerk waar de gidsen u informeren over de negentiende-eeuwse neogotiek en een rondleiding in deze rijkversierde kerk geven.
Voor meer informatie: secretariaat@domkerk.nl

Schoolgroepen
Voor rondleidingen aan schoolgroepen zie: onderwijsaanbod.