Rondleidingen

U kunt met uw groep een rondleiding reserveren van een uur, verzorgd door een ervaren rondleider. Dit is het hele jaar door mogelijk. De kerk is iedere dag open. Zie hier de openingstijden. Er vinden geen rondleidingen plaats op:

• maandag t/m zaterdag tussen 12.15 en 13.00 uur i.v.m. het dagelijkse middaggebed;

• zaterdagmiddag, i.v.m. de voorbereiding en uitvoering van de Zaterdagmiddagmuziek.

Maatwerk
In overleg kunnen wij maatwerk leveren. Naast de algemene groepsrondleidingen, is het mogelijk te kiezen voor een thematisch accent. Zoals het huidige gebruik van de Domkerk door het Citypastoraat, bouwstijlen, Middeleeuwen, liturgische gebruiken, dood en begraven, heiligen.
Voor blinden en slechtzienden is een speciale rondleiding samengesteld, op advies van Stichting Kubes. De rondleiders zijn speciaal getraind. De Domkerk beschikt over een fantastische maquette en reliëfplattegronden. Mensen met een visuele beperking krijgen ook op die manier een beeld van het gotische bouwwerk waarin zij zich bevinden. Een groepsrondleiding kunt u aanmelden bij het secretariaat van de Domkerk, bij voorkeur twee weken van tevoren via e:: secretariaat@domkerk.nl,  of t: 030-2310403. U ontvangt dan een aanvraagformulier, waarop u ook uw speciale belangstelling kunt vermelden (bijvoorbeeld bouwkunde, geschiedenis, geloof/kerkelijk gebruik).

Er is geen maximum groepsgrootte. Bij grotere groepen worden meer rondleiders ingezet, zonder extra kosten. De kosten van een groepsrondleiding zijn:
·  Volwassenen: € 5,50 p.p. (buiten openingstijden € 7,50 p.p.)
·  Leerlingen basisonderwijs:                                   € 1,50 p.p.
·  Leerlingen/studenten vo/mbo/hbo/wo:                 € 2,00 p.p.

In de Domkerk is het mogelijk een arrangement te boeken dat bestaat uit een rondleiding met koffie of lunch in het DomCafé, met uitzicht op de prachtige Pandhof. Ook kunt u een bezoek brengen aan de DomShop. Via Utrecht Marketing kunt u uw bezoek aan de Domkerk combineren met bijvoorbeeld een beklimming van de Domtoren of een bezoek aan DOMunder, de schatkamer van het Domplein. Zie https://www.utrechtvoorgroepen.nl/nl

Dagexcursies Domkerk-Pieterskerk voor groepen - Romaans en Gotiek in Utrecht
In dit arrangement kunt u kennismaken met markante voorbeelden van de gotische en romaanse bouwstijl in Utrecht: de gotische Domkerk met een interessante voorgeschiedenis, waaronder ook een romaanse periode, en de romaanse Pieterskerk uit de elfde eeuw in de nabijheid van de Domkerk. Tijdens een plenaire inleiding worden de principes en kenmerken van de twee bouwstijlen toegelicht en ook de verschillen tussen beide. In de daarop volgende rondleidingen in de twee kerken krijgt dit een boeiend vervolg en verdieping. Zie de folder voor meer informatie.

Geheimen van de Zolder - Rondleidingen 'op niveau' in de Domkerk
We hopen in de lente van 2020 weer van start te gaan met deze rondleidingen. Meer informatie vindt u hier

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders
De Domkerk is gestart met rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders. De rondleidingen zijn geschikt voor mensen met beginnende of lichte dementie. Meer informatie vindt u hier

Schoolgroepen
Voor rondleidingen aan schoolgroepen zie: onderwijsaanbod.