Zaterdagmiddagmuziek← Terug

Wat?
Het repertoire van het koor beslaat de hele geschiedenis van de kerkmuziek, van gregoriaans tot 21ste eeuws, van éénstemmig tot dubbelkorig, van liedzetting tot motet, van chant tot cantate, van Requiem tot Oratorium! Alle belangrijke componisten staan regelmatig op de lessenaar. Muziek uit de renaissance van o.a. Palestrina en Tallis, feestelijke barokmuziek van Monteverdi tot J.S. Bach, klassiekers van Mozart, romantische werken van o.a. Mendelssohn en Brahms en ook eigentijdse muziek (waaronder ook regelmatig premières) van o.a. Daan Manneke en Ton de Leeuw.
Met grote regelmaat wordt het vocaal ensemble begeleid door het orkest van de Domcantorij en door solisten – aanstormende talenten of professionals die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.

Wanneer?
Er wordt wekelijks op maandagavond van 19:45-22:00 uur gerepeteerd in de sacristie van de Domkerk. Als er een programma met orkest op het programma staat, is er tevens een repetitie op de vrijdagavond voorafgaand aan het concert van 19:30-22:00 uur in de Domkerk.
Gemiddeld eens per 3 weken geeft het koor invulling aan de Zaterdagmiddagmuziek (15:30 tot ca. 16:30 uur) en 2 keer per maand wordt door het koor medewerking verleend aan de zondagochtenddienst (10:30 tot ca. 12:00 uur).

Interesse?
Als je een goede leesvaardigheid hebt en mee wilt doen, neem dan contact op met de cantor Remco de Graas (cantor@domkerk.nl). Deelname is gratis. Na een proefperiode is er een definitief gesprek/auditie. Voor zangers die dit willen is er voorafgaand aan de repetitie een solfègegroep onder leiding van Remco, de beste leerschool om volleerd koorzanger te worden!