← Back

Domkerk Utrecht

Event details

Domkerk Utrecht is afgelopen jaar de 400.000 bezoekers gepasseerd
Het jaar 2017 is voor de Domkerk opnieuw een topjaar. Zo’n 420.000 mensen bezochten dit jaar de kerk. Dat zijn er ongeveer 35.000 meer dan vorig jaar.
De kerkenraad van het Citypastoraat Domkerk die verantwoordelijk is voor de dagelijkse openstelling is blij met de vele bezoekers. Naast alle kerkelijke activiteiten die zij vorm geeft in het prachtige monumentale gebouw, ziet zij de dagelijkse openstelling ook als één van haar belangrijkste speerpunten. De ‘Open Dom’ is een uiting van kerkelijke gastvrijheid en wordt mede vormgegeven door zo’n 180 vrijwilligers uit stad en regio. Zij vormen het dagelijks gezicht van de Domkerk.

De Domkerk maakt sinds dit jaar ook deel uit van het Grootste Museum van Nederland, een nieuw initiatief van Museum Catharijneconvent. Het Grootste Museum van Nederland wil het christelijk erfgoed onder de aandacht brengen.

There are no comments

Post a comment