← Back

Place

Domkerk, Utrecht

Event details

Vanaf 5 mei biedt de Domkerk elke zondagmiddag (in ieder geval tot en met 18 augustus) een spannende nieuwe rondleiding aan boven in de kerk - op het triforium, de middeleeuwse zolders en een stukje dak. Het triforium is de galerij halverwege de kerk, op 16 meter hoogte.

Wat kunt u verwachten?
U beklimt eerst de wenteltrap achter de deur in de noorderkoorbeuk. Dan stapt u het triforium op, dat vroeger rondom liep en nu aan weerskanten bij het orgel stopt, op de plek waar het schip is ingestort tijdens de storm van 1674. Vervolgens komt u op de zolders boven de kooromgang/beuken en kijkt neer op de gewelfconstructie. Onderweg laat de rondleider u allerlei boeiende details zien en hoort u over de bouw van de kerk. Als het weer niet te slecht is, gaat u naar buiten op het platte dak boven de Domproostenkapel voor een fantastisch zicht op de luchtbogen, de waterspuwers en de tuin van de Pandhof.

U kunt hier meer informatie vinden.