← Back

Place

Domkerk Utrecht

Event details

Donderdag 22 juni, 20.00 – 22.00 uur, 19.30 uur inloop.Het is een publiek geheim, dat er in de gay wereld graag wordt gezongen. Dat geldt ook voor kerken! Maar niet alle kerkmuziek is geschikt of gepast als homo-vriendelijk. Toch wordt er op allerlei plaatsen ‘roze gevierd’ en zijn er religieuze teksten die prima aansluiten bij ‘het roze levensgevoel’. Wat zijn de aandachtspunten en criteria, waarom een kerklied geschikt of misschien zelfs favoriet is om met homo, lesbo, bi en trans-gelovigen te zingen?
Dominee, dichter, schrijver en mannen liefhebber Sytze de Vries zal ons zijn eigen verhaal vertellen over geloven en taal. En we gaan zingen. Kerkmuziek die in de roze top 10 staat.
Welkom dus bij de Gay Sing Inn in de Domkerk en neem iedereen mee die graag zingt! Entree vrij.
De Gay Sing In vindt palaats in het kader van het Midzomergracht Festival Utrecht

Gravatar
Nick Van Broekhoven

17 February 2017

prachtig initiatief; ik was jarenlang betrokken bij de Evensongtraditie in de Eindhovense Catharinakerk (Capella Vesperale o.l.v. Ruud Huijbregts).
Ik zal graag de evensongs op donderdagavond bezoeken wanneer ik gelegenheid vind om in Utrecht te verblijven.
Succes en inspiratie toegewenst.
Nick van Broekhoven

Post a comment