← Back

Place

Domkerk

Event details

De Domkerk en Het Grootste Museum van Nederland zoeken wegens succes honderden vrijwilligers.

Met de opening van Het Grootste Museum van Nederland in 2017 zette Museum Catharijneconvent een belangrijke stap in het ontsluiten en toegankelijk houden van het unieke religieuze Nederlandse erfgoed. Een jaar na de start werden er drie nieuwe locaties toegevoegd. Zo maakten de afgelopen twee jaar al honderdduizenden mensen kennis met de bijzondere geschiedenis, magistrale architectuur en kunstwerken van de zestien aangesloten kerken en synagogen.

Gezocht: vrijwilligers Domkerk, Utrecht
Het Grootste Museum van Nederland is met recht een succes te noemen. En wegens dit succes zijn we nu op zoek naar honderden vrijwilligers, ook voor de Domkerk in Utrecht. Elke vrijwilliger bieden we unieke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo werk je bijvoorbeeld op de Grootste Werkplek van Nederland, met een klassiek interieur, gefilterd daglicht én een goede akoestiek, in het hart van Utrecht. Binnen in de kerk lijkt de drukte van buiten opeens heel ver weg. Als vrijwilliger maak je het mogelijk dat bezoekers van dit unieke gebouw kunnen genieten.

Grootse wervingscampagne
De vrijwilligers zijn een belangrijke factor in het succesvol ontsluiten en toegankelijk houden van het religieuze erfgoed in de Domkerk. Zij zorgen voor een hartelijke ontvangst, de uitgifte van audiotours, rondleidingen, de verkoop van souvenirs in de DomShop, een lekkere kop koffie of thee in het DomCafé en veel meer. Zonder vrijwilligers blijven deuren gesloten en dreigen kunstwerken, verhalen en geschiedenis in de vergetelheid te raken. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom voert Het Grootste Museum van Nederland nu een grootse campagne om honderden nieuwe vrijwilligers aan te trekken voor de deelnemende locaties.

Veertien kerken en twee synagogen vormen samen Het Grootste Museum van Nederland, een initiatief van Museum Catharijneconvent, mede mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaanfonds.

Kijk voor de andere deelnemende locaties en hun vacatures op www.grootstemuseum.nl.