← Back

Domcantorij zoekt zangers!

Date & time

From 1 November 2018 at 05:58 to 25 May 2020 at 10:00

Place

Domkerk Utrecht

Event details

Ben je een bedreven amateurzanger die het leuk vindt om op hoog niveau fantastische koormuziek uit te voeren? En dat in de prachtige gotische Domkerk in Utrecht? Dan is de Domcantorij precies waar je naar op zoek bent!

Wie?
Het koor van de Domcantorij bestaat uit (ver)gevorderde amateurzangers en professionele musici die onder leiding van Domcantor Remco de Graas de topliteratuur uit de kerkmuziek repeteren en uitvoeren in de concerten van de Zaterdagmiddagmuziek en in de zondagochtenddiensten in de Domkerk. Daarnaast wordt eens in de twee jaar een concertreis naar Engeland georganiseerd (verzorgen van evensongs in Engelse kathedralen).  

Wat?
Het repertoire van het koor beslaat de hele geschiedenis van de kerkmuziek, van gregoriaans tot 21ste eeuws, van éénstemmig tot dubbelkorig, van liedzetting tot motet, van chant tot cantate, van Requiem tot Oratorium! Alle belangrijke componisten staan regelmatig op de lessenaar. Muziek uit de renaissance van o.a. Palestrina en Tallis, feestelijke barokmuziek van Monteverdi tot J.S. Bach, klassiekers van Mozart, romantische werken van o.a. Mendelssohn en Brahms en ook eigentijdse muziek (waaronder ook regelmatig premières) van o.a. Daan Manneke en Ton de Leeuw. 
Met grote regelmaat wordt het koor begeleid door het orkest van de Domcantorij en door solisten – aanstormende talenten of professionals die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.

Wanneer?
Er wordt wekelijks op maandagavond van 19:45-22:00 uur gerepeteerd in de sacristie van de Domkerk. Als er een programma met orkest op het programma staat, is er tevens een repetitie op de vrijdagavond voorafgaand aan het concert van 19:30-22:00 uur in de Domkerk.
Gemiddeld eens per 3 weken geeft het koor invulling aan de Zaterdagmiddagmuziek (15:30 tot ca. 16:30 uur) en 2 keer per maand wordt door het koor medewerking verleend aan de zondagochtenddienst (10:30 tot ca. 12:00 uur). 

Interesse?
Wil je een keer komen luisteren/meezingen, neem dan contact op met de cantor Remco de Graas (cantor@domkerk.nl). Deelname is gratis. Na een proefperiode is er een definitief gesprek/auditie. Voor zangers die dit willen is er voorafgaand aan de repetitie een solfègegroep onder leiding van Remco, de beste leerschool om volleerd koorzanger te worden!