Agenda

Dinsdag 12 december: Twintigersgroep
Een aantal avonden in het seizoen te midden van studiedrukte en/of werk. Ontmoeting, ontspanning, een maaltijd, gesprek en verdieping staan centraal. Misschien ben je een regelmatige bezoeker van kerkdiensten, misschien bezoek je weleens Night of Light of is je verbinding met de Domkerk wat meer op afstand. Je bent van harte welkom! We beginnen om 18.30 met een kerst-maaltijd. Info en opgave: ds. Netty de Jong-Dorland, 030-2400660, predikant@domkerk.nl of Bram Schriever, 06-51435817, b.schriever@leerruimte.nl
 
Woensdag 13 december om 10.30 uur: Kerstviering- en maaltijd voor senioren.
Op woensdag 13 december is er voor gemeenteleden en medewerkers van de Open Dom van 75 jaar en ouder een kerstbijeenkomst. Om 10.30 is er een kerstviering gevolgd door een samenzijn en een kerstlunch. Info en opgave: Uriël da Costa, 030-2735782

Zaterdag 16 december: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur: Francisco Guerrero (1528-1599), Giovanni da Palestrina (1525-1594) en Thomas Luis de Victoria (1548-1611) Maria-motetten en Maria-antifonen uit de Spaanse Contra-Reformatie
Solistenensemble Cantores Martini met medewerking van David van Ooijen, vihuela

Zaterdag 16 december vanaf 20.15 uur: Night of Light in de Dom
Leid jij een druk leven? Raast de week soms aan je voorbij? Ga je op zaterdagavond graag de stad in? Kom dan ook naar Night of Light in de Domkerk!
Op zaterdagavond opent de Domkerk haar deuren voor iedereen die even op adem wil komen of een kaarsje wil aansteken. Ook als je gewoon benieuwd bent hoe een met kaarsen verlichte Domkerk eruit ziet, ben je van harte welkom. Natuurlijk klinkt er zo als altijd ook mooie muziek.

Zondag 17 december om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger in de dienst: ds. Willem Roskam. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Iedere zondag komen de kinderen tijdens de dienst bij elkaar voor hun eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er wekelijks crèche. 

Woensdag 20 december om 20 uur: Martinuskring
Een gespreks- en ontmoetingsgroep waarbij steeds een onderwerp uit een boek centraal staat. Dit jaar wordt gelezen: Liberaal Christendom; Ervaren, doen, denken van Rick Benjamins, Jan Offringa en Wouter Slob (red.) Info en aanmelding: Anneke van Steenis, 030-2322874, email: Martinuskring@domkerk.nl

Zaterdag 23 december: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur: Michael Praetorius (1571-1621) Christmette (Kerstviering)
Bauwien van der Meer, sopraan, Sebastiaan Brouwer, tenor en Erks Jan Dekker, bas, koor en barokorkest van de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas 

Zondag 24 december om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger in de dienst: ds. Sytze de Vries. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Iedere zondag komen de kinderen tijdens de dienst bij elkaar voor hun eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er wekelijks crèche. 

Zondag 24 december om 17.00 uur: Kerstvesper als begin van het kerstfeest

24 december om 19.00 uur: Kinderkerstnachtdienst in de Domkerk: Oma’s kerststal
Kom luisteren naar het kerstverhaal over oma's kerststal van verhalenverteller en poppenspeler Mark Haayema en zangeres en actrice Abke Bruins en zing de bekende kerstliedjes mee. Dominee in deze kinderkerstnachtdienst is Netty de Jong-Dorland. Jan Hage speelt het orgel en de kindercantorij van de Domkerk levert een bijdrage.
De kinderkerstnachtdienst is op zondag 24 december en begint om 19.00 uur. De kerk gaat open om 18.30 uur. Toegang is gratis maar zowel kinderen als begeleiders hebben een toegangskaart nodig. Toegangskaartjes  zijn vanaf zondag 10 december verkrijgbaar bij de ontvangstbalie van de Domkerk tijdens reguliere openingstijden (ma/vr 11.00 - 16.00 uur, za 11.00 - 15.30 uur en zo 12.30 - 16.00  uur ). Kaartjes kunnen niet telefonisch worden gereserveerd. 

Zondag 24 december om 22.30 uur: Kerstnachtdienst
Voorganger in de dienst: ds. Netty de Jong-Dorland. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage.

Maandag 25 december om 10.30 uur: Hoogfeest van Kerst 
Voorganger in de dienst: ds. Netty de Jong-Dorland. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage.

Dick Bruna kerststal in de Domkerk
In 1963 heeft de Utrechtse Dick Bruna een eigen vertelling van het kerstverhaal gemaakt. 
Hij illustreerde het verhaal in zijn bekende stijl. Het boek geeft een prachtige beschrijving van het kerstverhaal en de geboorte van Jezus, op een eenvoudige wijze verteld.
Deze klassieker van Dick Bruna is nog altijd populair. Meerdere generaties zijn inmiddels met dit kerstboek opgegroeid. Het verscheen behalve in het Nederlands ook in het Engels, Japans, Noors, Spaans en zelfs in het Latijn.
Het is belangrijk dat het kerstverhaal verteld blijft worden, voor gelovigen en niet ( actief ) gelovigen. De Dick Bruna kerststal is bedacht om het kerstboek handen en voeten te geven voor kinderen. Hij is van hout, dus steeds opnieuw te gebruiken omdat het kerstverhaal ook ieder jaar opnieuw verteld wordt. Van de grote versie zoals die in de Domkerk staat, is een kleine speelversie te koop in de DomShop: kinderen kunnen thuis spelen met de veertien losse figuren en de stal.

1 dec. t/m 31 jan.: tentoonstelling ‘Madonna met Kind’ met werk van Giovanni Dalessi
In een reeks schilderijen die je met recht hedendaagse iconen kunt noemen, toont Giovanni Dalessi (Eindhoven, 1964) hoe hij het religieuze vooral ontdekt in het leven van alle dag, zoals in de schoonheid en intimiteit van een moeder die haar jonge kind koestert en verzorgt. De verbeelding van 'Madonna met Kind', die zo passend is voor de komende Adventstijd en Kerst, is in de gelijknamige tentoonstelling prominent aanwezig. Hoewel zijn naam duidelijk maakt dat zijn verre voorvaderen uit Italië afkomstig zijn, woont en werkt de kunstenaar al zijn hele leven in Brabant. In 2013 werd Dalessi benoemd tot 'Kunstenaar van het Jaar'.  Bij de tentoonstelling is een brochure verkrijgbaar met nadere toelichting.

Vanaf dinsdag 9 januari: Belijdeniskring
Op dinsdagavond 9 januari start de belijdeniskring. De kring is bedoeld voor wie overweegt om met Pasen belijdenis te doen van zijn/haar geloof. In de kring spreken we over de kernwoorden van het geloof, en onze vragen daarbij, over bijbel, belijdenis en kerk.
De belijdeniskring is een uitgelezen kans om eens systematisch na te denken over wat je gelooft. Een kring voor jong en oud! De kring is wekelijks op dinsdagavond van 20.00 – 21.30 uur van 10 januari t/m 11 april 2017 in de Domproostenkapel. Leiding en opgave bij ds Netty de Jong – Dorland, tel. 2400660, of via e-mail predikant@domkerk.nl