Agenda

Vanaf 21 juni: Tentoonstelling in de Dom: “Mij spreekt de blomme een tale”,
“Mij spreekt de blomme een tale”, schreef Guido Gezelle. Onder deze titel wordt  in de Domkerk iets getoond over de flora uit Utrechtse pandhoven. Aan de hand van een “heiligenkalender” voor de zomermaanden, van Sint Jan (24 juni) tot Maria ten Hemelopneming (15 augustus), verschijnen bijpassende planten en bloemen. Van de midzomer Sint Jans kransen tot de kruidenbundels (kroedwösj), die horen bij het feest van Maria ten Hemelopneming. Voor de bloemschikkingen heeft Peter Dooper keramisch werk gemaakt. Aad van der Tas fotografeerde in de pandhoven en volgde de bloemengroep van de Dom bij het maken van de liturgische bloemschikkingen. 

Donderdagavond 29 juni om 20.00 uur: Choral Evensong & Pub
De wekelijkse Choral Evensong & Pub op donderdagavond in de Utrechtse binnenstad is in de Gertrudiskathedraal. Deze keer gezongen door de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas.

Zaterdag 1 juli om 15.30 uur: De Utrechtse Orgelzomer: orgeltranscripties: Werken van Bach en César Franck door Domorganist Jan Hage

Zondag 2 juli om 10.30 uur: Derde zondag na Trinitatis
Voorganger in de dienst is ds. Netty de Jong-Dorland, Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Iedere zondag komen de kinderen tijdens de dienst bij elkaar voor hun eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er crèche. Info: jongindedom@domkerk.nl
Basiscatechese 2 juli: Op zondag 2 juli is er ook weer basiscatechese voor de 10, 11, 12 jarigen, de laatste van dit seizoen.

Zondag 2 juli om 16.00 uur: Opening Domkerk als Grootste Museum van Nederland
Om 16.00 uur is de feestelijke lancering van de Domkerk als onderdeel van het Grootste Museum van Nederland. Samen met 12 andere kerken en synagogen maakt de Domkerk hier deel vanuit. Museum Catharijneconvent staat aan de basis van dit bijzondere project. Een bijdrage aan de opening wordt geleverd door: Dhr. W. van Beek, commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, mevr. M. van Schijndel, directeur van het Catharijneconvent en door Dompastor N.J. de Jong-Dorland. De inloop is vanaf 15.30 uur.

Donderdagavond 6 juli om 20.00 uur: Choral Evensong & Pub
De wekelijkse Choral Evensong & Pub op donderdagavond in de Utrechtse binnenstad is in de Jacobikerk. Deze keer gezongen door het Martini Boys Choir o.l.v. Trevor Mooijman.

Zaterdag 8 juli: De Utrechtse Orgelzomer: orgeltranscripties om 15.30 uur: Werken van Johann Sebastian Bach, Max Reger, Louis Vierne, Frank Martin, Daan Manneke en Piet Kee door Jos van der Kooy

Zondag 9 juli om 10.30 uur: Derde zondag na Trinitatis
Voorganger in de dienst is ds. Netty de Jong-Dorland, Organist is Jan Hage.

Donderdag 13 juli: Avondrondleiding voor kinderen om 19.30 uur
In de stilte van de avond hebben we de kerk even voor ons alleen… We nemen jullie mee naar de ‘kerkbewoners’ van lang geleden, naar zwevende engelen, verstopte draakjes en veel meer. Je wordt meegevoerd langs hoogte- en dieptepunten uit de historie van onze mooie kathedraal. Genoeg om je over te verwonderen! Je hebt al je zintuigen nodig: niet alleen luisteren en kijken, maar ook doen, voelen, ruiken, en aansluitend in het DomCafé ook proeven. De rondleiding is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar (met volwassen begeleiding). 
Kosten € 4,- p.p. (voor kinderen en begeleiders). Ingang: Domkerk, aanbellen bij ingang bruine deur tegenover de Domstraat vanaf 19.15. Informatie: T 030-2310403, email: secretariaat@domkerk.nl