Zaterdag 30 juni: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur
Aaron Copland (1900-1990) - In the Beginning, Samuel Barber (1910-1981) - Agnus Dei. Koor van de Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas, m.m.v. Judith van den Dool (sopraan)

Zondag 1 juli om 10.30 uur. Dienst van Schrift en Tafel
Om 10.30 uur is de dienst van Schrift en Tafel. Tijdens de dienst is er een apart programma voor kinderen. Voorganger in de dienst: dr. M. Barnard, de Cantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage.

Zaterdag 7 juli: Start Zomerorgelserie Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur
Henk Verhoef (Amsterdam). Werken van Bach, Hindemith, Pepping, Honegger en Messiaen

Zondag 8 juli om 10.30 uur. Dienst van Schrift en Tafel
Om 10.30 uur is de dienst van Schrift en Tafel. Tijdens de dienst is er een apart programma voor kinderen. Voorganger in de dienst: ds. Netty de Jong-Dorland. Organist is Jan Hage.

Zaterdag 14 juli: Zomerorgelserie Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur
Bernard Winsemius (Amsterdam). Werken van Bach, Saint-Saëns en Messiaen

Zondag 15 juli om 10.30 uur. Dienst van Schrift en Tafel
Om 10.30 uur is de dienst van Schrift en Tafel. Voorganger in de dienst: ds. Netty de Jong-Dorland. Organist is Jan Hage.

Zaterdag 21 juli: Zomerorgelserie Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur
Domorganist Jan Hage. Werken van Isoir, Guilain, Alain, Louvier en Liszt

Zaterdag 21 juli: Night of Light
Zaterdagavond 21 juli ben je welkom tussen 20.15 uur en 23:15 uur om in de met kaarsen verlichte Domkerk zelf een kaars aan te steken, te genieten van de muziek, stil te worden, te bidden en van 22:45 tot 23:05 de completen mee te maken.

Getijdengebed
Ook tijdens de vakantieperiode is er dagelijks het middaggebed in de Dagkapel van de  Domkerk om 12.30 uur (m.u.v. zondag). Op zondag en woensdagavond om 19.00 uur is de vesper in het Noordertransept van de kerk. Tijdens de zomermaanden is er geen wekelijks ochtendgebed op maandag. Dat start weer op maandag 3 september.

29 juni t/m 10 september: Tentoonstelling Bouwen aan de Dom
Deze zomer wordt de educatieve tentoonstelling Bouwen aan de Dom uit 2004 herhaald. Het verhaal over de gotische Domkerk wordt verteld en vragen die vaak aan de gidsen in de kerk worden gesteld, worden beantwoord: ‘Wat was dit voor een kerk?’ ‘Waar kwamen die stenen vandaan en hoe kwamen ze in de tijd aan de benodigde fondsen?’ In de DomShop is de dvd 750 jaar Dom in Utrecht te koop, naast andere interessante boeken over de Domkerk.

Ontdek de Domkerk met een audiotour
Sinds de Domkerk deel uitmaakt van het Grootste Museum van Nederland is het mogelijk om met een audiotour te kerk te verkennen. Verschillende onderwerpen komen hierin aan bod: Hoe lang duurde het om de kerk te bouwen? Welke heilige is er afgebeeld en waar herken ik die aan? Wie lieten zich begraven in de kerk? Hoe zat het ook alweer met de Beeldenstorm? De hoogtepunten in de Domkerk hebben we voor je geselecteerd. Dwalend door de kerk hoor je op iedere plek een ander verhaal. Je kunt ook kiezen voor een uitgestippelde tour, die alle highlights aan het licht brengt. Een audiotour kost € 3,- maar is gratis met CJP of met de kaart van de Bank-Giroloterij.

Kerken Kijken Utrecht 2018, zomer 2018
De Domkerk is een van de twaalf binnenstadskerken die deelnemen aan Kerken Kijken Utrecht. Gedurende de zomermaanden juli en augustus zijn de twaalf monumentale binnenstadskerken dagelijks geopend voor publiek en zijn er gastheren/vrouwen om bezoekers te ontvangen en over de kerk te vertellen.
Kijk voor informatie op www.kerkenkijken.nl.