Zaterdag 22 februari, 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek
Diego Ortiz (ca. 1510-1576) door Ensemble en Domorganist Jan Hage

Zondag 23 februari, 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Willem Roskam. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas, Organist is Jan Hage. Er is crèche voor de allerkleinsten en voor kinderen vanaf 4 jaar is er een eigen programma.

Woensdag 26 februari, 19.00 uur: Vesper van Aswoensdag
De periode van de Veertigdagentijd begint met de indrukwekkende dienst op Aswoensdag. Genoemd naar het askruisje, waarmee ieder getekend kan worden en waarmee onze sterfelijkheid ons op het lijf geschreven wordt. Wie de palmtak van vorig jaar Palmpasen heeft bewaard vragen we die aan het begin van de dienst weer in te leveren.
Ze zullen de brandstof vormen voor de as: ‘O Zoon van David, wees met ons bewogen, het vuur van bloed en ziel brandde tot as’ (Lied 536). Voorgangers zijn ds. Willem Roskam en ds. Sytze de Vries.

Donderdag 27 februari, 19.30 uur: Zaklamprondleiding voor kinderen in de voorjaarsvakantie
Neem je zaklamp mee en kom de Domkerk ontdekken op 27 februari. Deze rondleiding gaat over spannende details waar je anders overheen kijkt. Zie je meer in het donker? Misschien wel! In de Domkerk is zoveel te ontdekken wat je overdag over het hoofd ziet. 's Avonds is dat anders... Met je zaklamp in de hand gaan we samen op zoek naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Waarom zouden mensen die gemaakt hebben? En waarom zijn ze er eigenlijk? Deze rondleiding is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders. Neem zelf een zaklamp mee. Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Tijd: 19.30-21.00 uur (deur open om 19.15 uur). Kosten: kinderen en begeleiders € 4,50 p.p. Aanmelden is niet nodig. (ingang bruine deur tegenover de Domstraat). Waarschuwing: na deze rondleiding kun je nooit meer door de kerk lopen zonder aangegaapt te worden door spinnen, slakken, slangen en leeuwen.

Zaterdag 29 februari, 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek
Rondom Louis Vierne (4): Symfonie no. 3 uitgevoerd door Domorganist Jan Hage

Zondag 1 maart, 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel

Zondag 1 maart, 12.15 uur: Zangoefenmoment
Iedere periode van het kerkelijk jaar kent een eigen vast onderdelenboekje, dat enkele weken de basis van de vespers in de Domkerk vormt. O.l.v. cantor Remco de Graas vindt op 1 maart na de zondagse eredienst om 12.15 uur in het Noordertransept het eerstvolgende Zangoefenmoment als voorbereiding op het nieuwe exemplaar hiervan plaats. Contact: vespers@domkerk.nl

Woensdag 4 maart, 16.30 uur: Vesperintro met Marian de Heer over Jongerenklooster
In de Vesper Intro op 4 maart staan wij stil bij het leven in het teken van de Getijdengebeden in het Jongerenklooster te Diepenveen. Marian de Heer, een bewoonster van het klooster, vertelt over haar motivatie om te kiezen voor de inhoud van zo’n leven voor deze periode in haar jonge volwassenheid. We zingen enkele liederen en psalmen zoals in het klooster gedaan wordt o.l.v. Marian de Heer en Domcantor Remco de Graas. Meer info op www.jongerenklooster.nl. Het programma op woensdag 4 maart begint om 16.30 uur met ontvangst met koffie en thee in de Sacristie. Om 16.45 uur is de inleiding van Marian de Heer. Wie wil kan deelnemen aan de maaltijd om 18.15 uur en vervolgens aan de vesper in het Noordertransept om 19.00 uur. Opgave en info via: vespers@domkerk.nl, 06-44704610.

4 maart, 20.00 uur: Start Liturgisch leerhuis over liturgie in verleden, heden en toekomst
Als Citypastoraat Domkerk zijn we een gemeente met grote aandacht voor liturgie en kerkmuziek. Sinds de start van de ‘nieuwe gemeente’ in 1970 vormt dit één van belangrijke speerpunten en scherpt dit de identiteit van het Citypastoraat te midden van de andere kerkelijke gemeenten in Utrecht. Voor velen is het liturgisch profiel de grote aantrekkingskracht van de Domkerk. Tijdens de drie avonden zal het gaan over de herkomst, de huidige praktijk, nieuwe ontwikkelingen en vragen van dit moment. En vooral zal het ook gaan over dat wat liturgie tot liturgie maakt. De werkgroep Liturgie & Kerkmuziek van de Domkerk verzorgt de drie avonden. De werkgroep bestaat uit ds. Willem Roskam, Domcantor Remco de Graas, Domorganist Jan Hage, Erik Heijerman, Henk Vogel, Bram Schriever en als extern adviseur Anje de Heer. De avonden zijn op woensdag 4 en 18 maart en op 1 april en beginnen steeds om 20 uur. Vooraf kunt u de vesper bezoeken die om 19.00 uur begint. Van harte welkom bij het Liturgisch Leerhuis! Informatie en aanmelding bij Bram Schriever, b.schriever@leerruimte.nl, 06-51 43 58 17.

Tot 19 maart: Tentoonstelling van Jim Harris; Steen, hout, water en licht.
Jim Harris (Londen 1968) liet zich voor deze tentoonstelling inspireren door het eeuwenoude steen en hout, het water en de lichtval op het steen en hout en het water in de binnenstad van Utrecht. Harris laat zien dat het spel van licht eeuwenoude relaties zichtbaar maakt zoals de lichtval op de Nieuwe Gracht die de lichtval in de Domkerk mogelijk maakt doordat alle bouwmaterialen voor de Domkerk vervoerd zijn over de Nieuwe Gracht. Deze relaties maakt Jim Harris zichtbaar door - en plein air - in de Domkerk met water en inkt de lichtval open te breken in verschillende vlakken.
Zo ontstaat er een spel met perspectief doordat de gesplitste delen samen een nieuw geheel vormen. De beweeglijkheid van het licht op steen en water wordt zo extra versterkt. Het werk van Jim Harris geeft een bijzonder perspectief op het Jaar van de Kathedraal.

Nieuwe medewerker Domkerk
Het is een drukte van belang in de Domkerk: diensten, concerten en verhuur en natuurlijk de dagelijkse openstelling van de kerk. Dit intensieve gebruik vraagt om een serieuze inzet voor het beheer van gebouw en faciliteiten. Per 1 maart komt daarom Mieke van Oorschot (45) uit Vleuten in dienst als assistent-beheerder naast Wiebe Kloosterman. Mieke heeft een aanstelling van 0,5 fte.