Maandag 27 maart: Dies Natalis in de Domkerk
381e Dies Natalis Universiteit Utrecht. Op maandag 27 maart 2017 viert de Universiteit Utrecht haar 381e Dies Natalis in de Domkerk in Utrecht. Het thema van de viering is 'Town and gown'. Professor Maarten Hajer, faculteitshoogleraar Urban Futures houdt de diesrede. Daarnaast worden er eredoctoraten, de Docentenprijs en de prijs Jong Docententalent uitgereikt. De Domkerk is i.v.m. hiermee gesloten voor bezoek/bezichtiging.

Tentoonstelling: Kruiswegstaties in de Domkerk
In de Veertigdagen zijn de kruiswegstaties, geschilderd door Daniël Scheurink, in de Domkerk te zien. Daniël Scheurink (1994) werkt in het keramiekatelier en in het grafiekatelier van de Wijde Doelen. Daniëlle maakt van keramiek prachtige autonome beelden van beesten. Soms is er veel expressie in de beelden, dan weer is het ingetogen en verstild.
In het grafiekatelier maakt zij mooie tekeningen, schilderijen en lino’ die zich kenmerken door duidelijke omlijnde vormen en soms heftige dynamiek, alsof de verschillende elementen met elkaar in gevecht zijn. Daniël is dan ook een expressionist pur sang. Haar werk is direct, recht uit het hart, authentiek en vol gevoel en emotie. Ernst en humor combineren moeiteloos met elkaar. De schilderijen zijn helder van kleur en strak van vorm. Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen is een kunstatelier waar ongeveer 40 getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werken.