Agenda

Donderdag 14 februari om 16.30 uur: In de Stilte……..Mediteren in de Domkerk
De Domkerk is een uur open voor ons, in alle ruimte en gewijde, eeuwige stilte. Die stilte mag je laten binnenkomen. Dit jaar zoeken we intiemere plaatsen in de kerk op. Overal zijn gedeeltelijk afgesloten kapellen. Na een concentratieoefening en een loopmeditatie in de ruimte van de kerk zoeken we voor het zitten in stilte de beslotenheid van de kapellen op. Van harte welkom. De volgende bijeenkomst is op 14-03. Begeleiding door Claar de Roy-Brokmeier (NikolaKommuniteit) en Conny van Lier. Info en opgave: connyvanlier@planet.nl

Zaterdag 16 februari om 11.00 uur

Huwelijksinzegening van William Klap en Bianca Alonso. Voorganger is ds. Netty de Jong-Dorland.

Zaterdag 16 februari: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur
Jan Hage (geb. 1964) -Orpheus (1992) tekst van Rainer Maria Rilke; Richard Rijnvos (geb. 1964) - Wereldpremière Quattro Quadri voor orgel solo. Ensemble o.l.v. Domorganist Jan Hage

Zaterdag 16 februari van 20.15 uur: Night of Light in de Domkerk
Elke derde zaterdagavond van de maand is de Domkerk met kaarsen verlicht en staan de deuren open voor wie een kaarsje wil aansteken, even tot zichzelf wil komen, wil genieten van de muziek, wil bidden, een zegen wil ontvangen of de completen (het nachtgebed) wil meebidden. Iedereen is welkom tussen 20.15 tot 23.15 uur. Een mooi moment om de donkere januarimaand door te komen.

Zondag 17 februari om 10.30 uur. Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Jessa van der Vaart, predikant van de Oude Kerk te Amsterdam. De Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist: Jan Hage. Voor de kinderen is er een eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er crèche.

Dinsdag 19 februari om 20 uur: Groep 20/30ers 
Gedurende het seizoen komt de groep 20/30ers zo’n 7 keer bij elkaar om relevante thema’s te bespreken. Ook is er veel ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Dit jaar staat het boek Stand-up Theology van Tim Vreugdenhil van de Amsterdamse Citykerk centraal. Thema’s in zijn boek zijn o.a. Grip, Stress, Bubbel, Liefde, Fomo en Sorry. Voor meer info en/of aanmelden kun je terecht bij Bram Schriever, b.schriever@leerruimte.nl, 06-51435817.

Woensdag 20 en donderdag 21 februari om 20 uur: Martinuskring
De Martinuskring is een gespreks- en ontmoetingsgroep voor alle leeftijden aan de hand van een boek over geloof, spiritualiteit, religie en theologie. Centraal bij de Martinuskring staan de verhalen en ervaringen van deelnemers. Voor meer info en/of aanmelden: Anneke van Steenis, 030-2322874, martinuskring@domkerk.nl.

Zaterdag 23 februari: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur

Ton de Leeuw (1926-1996) -Missa brevis (1952) en Prière; Daan Manneke (geb. 1939) - Utrechter Te Deum. Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas.

Zondag 24 februari om 10.30 uur. Dienst van Schrift en Tafel. 
Voorganger is ds. Hans Uytenbogaardt uit Utrecht. De Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist: Jan Hage. Voor de kinderen is er een eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er crèche.

Donderdag 28 februari om 19.30 uur: Zaklamprondleiding in de voorjaarsvakantie 
Zie je meer in het donker? Misschien wel! In de Domkerk is zoveel te ontdekken wat je overdag over het hoofd ziet. 's Avonds is dat anders... Met je zaklamp in de hand gaan we samen op zoek naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Waarom zouden mensen die gemaakt hebben? En waarom zijn ze er eigenlijk? Na deze rondleiding kun je nooit meer door de kerk lopen zonder aangegaapt te worden door spinnen, slakken, slangen en leeuwen. Neem dus je zaklamp mee en kom de Domkerk ontdekken. Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. De rondleiding voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is van 19.30 tot 21.00 uur. De ingang (bruine deur t.o. de Domstraat) is open vanaf 19.15 uur. Kosten € 4.50 voor kinderen en begeleiders.

Maandag 4 maart: Cubaanse predikant op bezoek in de Domkerk
In de 40-dagentijd richt Kerk in Actie de aandacht iedere week op een project in een ander land. In de week van 4 – 10 maart staat Cuba centraal; daarom heeft Kerk in Actie rond die tijd de Cubaanse predikant, Alison Infante uit Cárdenas, uitgenodigd om op allerlei plaatsen in Nederland presentaties te houden over de situatie van de kerken in het huidige Cuba en daarover in gesprek te gaan met geïnteresseerden. 
De afgelopen drie jaar heeft de diaconie van de Domkerk, samen met de stedelijke ZWO commissie een ecologisch-diaconaal project in Matanzas, Cuba, ondersteund. Vanuit onze verbondenheid met Cuba heeft de diaconie Alison Infante uitgenodigd om maandag 4 maart een presentatie te geven over leven en werken van de kerken in het huidige Cuba. Ook hopen we tot een gesprek en uitwisseling te komen over de diaconale rol van de kerken in de samenleving, zowel daar als hier. Het gaat in Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO) om wederkerigheid. We kunnen van elkaar leren en elkaar bemoedigen. De diaconie nodigt een ieder die interesse heeft in het Werelddiaconaat van harte uit voor deze bijeenkomst. 
Waar: Domcafé Domkerk  Wanneer: maandag 4 maart van 20.00 – 22.00 uur
Nadere informatie en opgave: Hans Spinder, hansspinder@ziggo.nl. Ingang: rode deurtje: Achter de Dom 1.

Vanaf 7 maart: Hongeren naar gerechtigheid: Overzichtstentoonstelling hongerdoeken in Domkerk
In de komende vastentijd, van donderdag 7 maart tot en met Goede Vrijdag 19 april 2019, zijn in de Domkerk zogenoemde ‘hongerdoeken’ te zien, een eeuwenoude kunstvorm met grote zeggingskracht. Op de moderne hongerdoeken houden kunstenaars uit de hele wereld de toeschouwer een spiegel voor: hoe staan wij in deze wereld? Hoe solidair zijn wij met anderen? Hun soms confronterende kunst draagt bij aan hoop op verandering ten goede!
Tijdens de tentoonstelling in de Dom zijn twee originele moderne hongerdoeken te bezichtigen. De andere vijftien doeken zijn in de vorm van bedrukt textiel. Elke donderdag is er om 14.00 een rondleiding. De hongerdoekententoonstelling is een samenwerking tussen de Domkerk Utrecht en Vastenactie. Voor meer informatie: https://www.vastenactie.nl/hongerdoekententoonstelling