logo.png

slider_mask.png
slider_mask-8.jpg slider_mask-3.jpg slider_mask-4.jpg slider_mask-7.jpg slider_mask-5.jpg

Agenda

De kerststal van Dick Bruna in de Domkerk 
De Dick Bruna Kerststal is in de Domkerk te zien tot en met zondag 6 januari, Driekoningen.
De kerststal is bedacht om het kerstverhaal handen en voeten te geven voor kinderen. Van de grote versie zoals die in de Domkerk staat, is ook een kleine speelversie te koop in de DomShop: kinderen kunnen thuis spelen met de veertien losse figuren en de stal.

Zaterdag 8 december: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Orgelwerken door Domorganist Jan Hage

Zondag 9 december om 10.30 uur. Dienst van Schrift en Tafel. 2e Advent.
Voorganger is ds. Netty de Jong-Dorland. De Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist: Jan Hage. Iedere zondag komen de kinderen tijdens de dienst bij elkaar voor hun eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er wekelijks crèche. Info: jongindedom@domkerk.nl

Zondag 9 december Kaarten verkrijgbaar voor Luchtpost (4+):Kinderkerstnachtdienst in de Domkerk
De kinderkerstnachtdienst is op maandag 24 december en begint om 19.00 uur. Voor de Kinderkerstnachtdienst heb je een toegangskaartje nodig. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij de ontvangstbalie van de Domkerk vanaf 9 december 12 uur en tijdens reguliere openingstijden van de Domkerk.

Maandag 10 december: 70 jaar Vrijheid van Meningsuiting met Prof.dr. E.M.H Hirsch Ballin
Ter ere van het 70 jarig jubileum van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op 10 december 2018, geeft Prof.dr. E.M.H Hirsch Ballin in de Domkerk een lezing over 70 jaar Vrijheid van meningsuiting op uitnodiging van Amnesty International, de Nationale Unesco Commissie, het Humanistisch Verbond, Free Press Unlimited en het College voor de Rechten van de Mens. Het programma begint om 13.30 en duurt tot 16.00 Naast de lezing kunnen er brieven geschreven worden voor politiek gevangenen en kan de tentoonstelling bezocht worden waarin tien mensenrechtenorganisaties opdracht hebben gegeven aan grafisch ontwerpers om hun interpretatie van Vrijheid van Meningsuiting in beeld te brengen. 

Vanaf 12 december: Expositie Tastbaar inzicht.
Een ontmoeting tussen beeldhouwer Thijs Kwakernaak (1975) en theologe Magda van der Ende (1947), leidde tot een serie van tien beelden van vrouwen uit de bijbel. Magda’s kabbalistische interpretatie van de Bijbelse verhalen, als uitdrukking van archetypes op de Sefirot, de levensboom, noodde de kunstenaar tot zelfonderzoek en persoonlijke verwerking. 
Deze “tastbaar gemaakte inzichten” staan in een halve cirkel opgesteld. Zo is de wisselwerking tussen de verschillende kwaliteiten van de vrouwen aanschouwelijk, maar ook letterlijk voelbaar. Er kan om en tussen de beelden doorgelopen worden en ze mogen worden aangeraakt. De beelden zijn te zien tot 6 februari.

Vrijdag 14 december: RonDom de eettafel
Iedere tweede vrijdagavond van de maand vindt er in het kader van gastvrijheid een maaltijd plaats bij iemand thuis. Uitgangspunt is om een warme maaltijd te organiseren, waarbij je de ene keer gast en (indien gewenst) de andere keer gastheer of gastvrouw bent. Ook introducé(e)s zijn van harte welkom! Voor meer info en/of aanmelden: emmavanderbijl@gmail.com, 06-11150491 en wilmablaak@live.nl, 06-19533472

Zaterdag 15 en zondag 16 december: Kerstmarkt op het Domplein.
Ook dit jaar is er weer een gezellige kerstmarkt op het Domplein op zaterdag van 11 tot 21 uur en op zondag van 11 tot 17 uur. Ook de Domkerk zal daar met een kraam aanwezig zijn.

Zaterdag 15 december: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur

Lutherse Kerstmis anno 1723 in Leipzig van Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Cantate Christen ächzet diesen Tag BWV 63, Sanctus BWV 238 en Magnificat in Es groot BWV 243a door Koor, solisten en barokorkest van de Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas

Zaterdag 15 december: Night of Light
Elke derde zaterdagavond van de maand is de Domkerk met kaarsen verlicht en staan de deuren open voor wie een kaarsje wil aansteken, even tot zichzelf wil komen, wil genieten van de muziek, wil bidden, een zegen wil ontvangen of de completen (het nachtgebed) wil meebidden. Iedereen is welkom op 15 december van 20.15 tot 23.15 uur.

Zondag 16 december om 10.30 uur, Dienst van Schrift en Tafel. 3e Advent
Voorganger is ds. Netty de Jong-Dorland. De Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist: Jan Hage. Iedere zondag komen de kinderen tijdens de dienst bij elkaar voor hun eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er wekelijks crèche.

Woensdag 19 december: Kerstviering en kerstmaaltijd voor senioren
Op woensdag 19 december is er een kerstbijeenkomst voor wie 75 jaar of ouder is. Na ontvangst met koffie en thee is er een kerstviering waarin gelezen en gezongen wordt, waarin we luisteren naar muziek en een korte kerstoverdenking. Daarna is er een gezamenlijke maaltijd. Op verzoek wordt vervoer van en naar huis verzorgd. De viering is van 10.30 tot 14.00 uur. Info en opgave: Uriël da Costa, 030-2735782 en ds Netty de Jong-Dorland, 030-2400660 

Woensdag 19 december: 20/30ers Kerstdiner
De groep 20/30ers komt regelmatig bij elkaar voor gesprek en ontmoeting. In deze week voor kerst eten we met elkaar in het DomCafé van de kerk. Het eten begint om 20.00 uur, aansluitend aan de vesper. Vooraf bereiden we voor en/of is er de mogelijkheid deel te nemen aan de vesper. Info en aanmelding: Bram Schriever, b.schriever@leerruimte.nl 06-51435817

Woensdag 19 en donderdag 20 december: Martinuskring
De Martinuskring is een gespreks- en ontmoetingsgroep voor alle leeftijden aan de hand van een boek over geloof, spiritualiteit, religie en theologie. Centraal bij de Martinuskring staan de verhalen en ervaringen van deelnemers. Deze periode wordt gelezen: Open uw Hart, van Henri Nouwen; op weg naar gastvrijheid, onszelf en God. Voor meer info en/of aanmelden: Anneke van Steenis, 030-2322874, martinuskring@domkerk.nl

Volgende doopdienst
Zondag 13 januari is de volgende doopdienst. Ouders die hun kind(eren) willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Netty de Jong-Dorland, predikant@domkerk.nl Aan de doop gaan twee doopgesprekken vooraf. 

Belijdeniskring
Jaarlijks is er in de Paasnacht gelegenheid om belijdenis te doen. Hier gaat een catechese aan vooraf. Woensdagavond 9 januari om 20.00 uur start de belijdeniskring. De kring is voor iedereen, jong en oud, die overweegt belijdenis te doen. I.v.m. het naderende emeritaat van ds. Netty de Jong-Dorland, leidt ds. Sytze de Vries deze kring. Hij is ook de voorganger in de Paascyclus in de Domkerk. Voor vragen over zin en betekenis van belijdenis en voor opgave: sytzedevries@planet.nl 030 238 02 19.