Agenda

Vrijdag 14 september: RonDom de eettafel
Een aantal Domkerkers organiseert maandelijks een maaltijd met mensen van en rondom de kerk. De maaltijden zijn bij de deelnemers thuis op wisselende adressen, waarbij je de ene keer gast bent en de andere keer gastheer of gastvrouw. Info en aanmelding bij Emma van der Bijl: emmavanderbijl@gmail.com 06-11150491 en wilmablaak@live.nl, 06-19533472

Zaterdag 15 september: Culturele Zondag Uitfeest, in de Pandhof 
Het Uitfeest is de start van het Utrechtse culturele seizoen. Het Uitfeest-programma van de Domkerk speelt zich dit jaar buiten af, in de Pandhof, op zaterdag 15 september tussen 13.00-17.00 uur. U krijgt er een voorproefje van wat u het komend seizoen in de Dom op cultureel gebied kunt verwachten. Om 14.15 uur, 15.45 uur en 16.15 uur zijn er korte rondleidingen in de Pandhof. Info op http://www.culturelezondagen.nl/ en www.domkerk.nl.

Zaterdag 15 september: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur
Marc-Antoine Charpentier (1643-1704) - Missa Assumpta est Maria  Koor, solisten en barokorkest van de Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas

Zaterdag 15 september: Night of Light
Ook tijdens het Uitfeest is er Night of Light! De Domkerk opent haar deuren voor iedereen die even op adem wil komen of een kaarsje wil aansteken. 
Ook als je gewoon benieuwd bent hoe een met kaarsen verlichte Domkerk eruit ziet, ben je van harte welkom. De deuren gaan open om 20.15. Om 23.00 sluiten we de avond weer af.

Zondag 16 september om 10.30 uur. Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Hans Uytenbogaardt. De Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist: Jan Hage. Iedere zondag komen de kinderen tijdens de dienst bij elkaar voor hun eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er wekelijks crèche. Info: jongindedom@domkerk.nl

Maandag 17 september om 13 uur: Generatiedialoog in kader van Vredesweek
Op maandagmiddag 17 september staan er om 13.00 uur in de sacristie van de Domkerk dialoogtafels klaar onder de titel 'Vrede doorgeven'. Hoe werd vrede aan je doorgegeven, wat gebeurde er, wat betekent het voor je? Na een korte introductie op het thema luisteren we naar elkaars ervaringen en brengen we nieuwe mogelijkheden onder woorden. Aan een dialoogtafel gaan zes tot acht personen met elkaar in gesprek. Een dialoogbegeleider begeleidt het gesprek. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Dinsdag 18 september om 20.00 uur: Vredesweeklezing door Beatrice de Graaf en Michel Kok
Meer dan de helft van de jongeren tussen 18 en 25 denkt dat een oorlog waarschijnlijk en ophanden is. Allerlei dreigingen en onzekerheden doemen in hun leven op. Wat kan de christelijke traditie ons vertellen over de zoektocht naar een omgang met het kwaad, een antwoord op de onveiligheid en het verlangen naar geborgenheid? In deze Vredesweeklezing gaat Beatrice de Graaf te rade bij Augustinus. Hoe kunnen we vanuit zijn gedachtengoed nadenken over het einde van het kwaad en het verlangen naar een heimat? Dr. Beatrice de Graaf, is terrorisme-expert en hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht  Een co-referaat zal worden gehouden door Michel Kok, senior-adviseur veiligheid bij de Gemeente Utrecht. 
In de pauze zal Beatrice de Graaf haar boek 'Heilige Strijd' signeren. Na de pauze is er gelegenheid voor vragen en gesprek.

17 t/m 23 september: Week van de Dementie, ook in de Domkerk 
Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. De afdeling Stad Utrecht van Alzheimer Nederland heeft het initiatief genomen tot een Week van de Dementie van 17 t/m 23 september. In deze week wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal gebeurt voor mensen met dementie in de stad Utrecht door zorgaanbieders en instellingen. De Domkerk neemt aan deze week deel met een aanbod van onze speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders (Hardop Kijken) en daarnaast van gewone rondleidingen voor mantelzorgers. Zie: www.alzheimer-nederland.nl/regios/stad-utrecht/week-van-de-dementie 

Zaterdag 22 september: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur
Heinrich Schütz (1585-1672) - Psalm 119 Schwanengesang (1). Solistensensemble Cantores Martini

Zondag 23 september om 10.30 uur. Vredesdienst van Schrift en Tafel
Op deze zondag aan het eind van de Vredesweek staat het thema Vrede centraal in Woord, muziek en zang. Voorganger is ds. Netty de Jong-Dorland. De Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist: Jan Hage. Iedere zondag komen de kinderen tijdens de dienst bij elkaar voor hun eigen programma. Voor kinderen van 0-4 is er wekelijks crèche. 

Zondag 23 september van 13:00-15:00: Walk of Peace
Om 13.15 is de opening met muziek op het plein bij de Ulu-moskee op de kop van Lombok en vanaf 13.30 kan er vanaf daar gestart worden met lopen. Langs monumenten, parken, kerken, mooie hofjes en kleine binnenstraatjes in het centrum, voert de route uiteindelijk naar de Domkerk, waar in het pandhof de wandeling wordt afgesloten door niemand minder dan de Ambassadeur van Vrede: Vincent Bijlo!
 
Woensdag 26 en donderdag 27 september: Een dubbele Martinuskring
De Martinuskring is een gespreks- en ontmoetingsgroep voor alle leeftijden aan de hand van een boek over geloof, spiritualiteit, religie en theologie. Centraal bij de Martinuskring staan de verhalen en ervaringen van deelnemers. Om meer mensen de gelegenheid te bieden deel te nemen aan de gesprekken, starten er dit seizoen twee groepen. In beide groepen wordt hetzelfde boek besproken: Open uw Hart, van Henri Nouwen; op weg naar gastvrijheid, onszelf en God. De groepen starten op woensdag 26 en donderdag 27 september. Voor meer info en/of aanmelden: Anneke van Steenis, 030-2322874, martinuskring@domkerk.nl en Hans Spinder, hansspinder@ziggo.nl

Woensdag 3 oktober: Groep voor 20/30ers
Gedurende het seizoen komt de groep 20/30ers zo’n 7 keer bij elkaar om relevante thema’s te bespreken. Ook is er veel ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Dit jaar staat het boek Stand-up Theology van Tim Vreugdenhil van de Amsterdamse Citykerk centraal. Thema’s in zijn boek zijn o.a. Grip, Stress, Bubbel, Liefde, Fomo en Sorry. De eerste bijeenkomst is op woensdag 3 oktober in het DomCafé van de kerk. Voor meer info en/of aanmelden kun je terecht bij ds. Netty de Jong-Dorland, predikant@domkerk.nl, 030-2400660 of bij Bram Schriever, b.schriever@leerruimte.nl, 06-51435817

Afwijkende openingstijden
De Domkerk is i.v.m. verhuur gesloten op donderdag 20 september.

Beleef je plezier aan het schoonmaken? 
Dan is dit de uitgelezen kans: grote najaars-schoonmaak in de Domkerk op donderdag 4 oktober a.s. van 15.00-19.00 u. aansluitend een drankje, kop soep en een broodje. 
Werkzaamheden o.a. kroonluchters afstoffen, voor mensen zonder hoogtevrees, pilaren vrij van stof maken, de stoelsporten van de rieten stoelen afstoffen, de preekstoel en dooptuin schoonmaken. Kortom je kan je hart ophalen in de Domkerk wanneer je van schoonmaken houdt!  Doe mee en meld je aan via: beheerder@domkerk.nl of bel met 06 10164345 (telefoonnummer van de beheerders van de Domkerk, Toos van Rijn en Wiebe Kloosterman).Heel hartelijk welkom!