Agenda


Openstelling van de kerk
N.a.v. de maatregelen van de overheid i.v.m. de coronacrisis zijn de openingstijden van de Domkerk aangepast. De museale functie van de kerk vervalt momenteel. Dat betekent dat DomShop en DomCafé dicht zijn en ook de rondleiders zijn niet aanwezig. De Domkerk is dagelijks open voor gebed, een moment van bezinning en/of het branden van een kaarsje tussen 12–15 uur.
Het ochtendgebed op maandag om 7.00 uur en het middaggebed om maandag, woensdag en vrijdag om 12.30 uur gaat wel door, alsook de vespers op zondag- en woensdagavond om 19.00 uur. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.
De Domkerk is gesloten op 16 t/m 18 november. De werkzaamheden in het Zuidertransept zijn afgerond en hier wordt de steiger afgebroken. De ‘gebedstijden’ gaan wel door op deze dagen.

Zaterdag 14 november, 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Zolang het coronavirus ons in zijn greep houdt, proberen wij met gebruikmaking van de beschikbare communicatiemiddelen zo goed mogelijk van de nood een deugd te maken. Dankzij YouTube kunnen wij u in de gelegenheid stellen om onze concerten weliswaar niet in de Domkerk, maar dan toch virtueel bij te wonen. 14 november is het “collegeconcert” te zien en beluisteren dat blokfluitist Sascha Mommertz op 10 oktober gaf in de Domkerk.
Het concert is vanaf 14 november 2020 om 15.30 uur te zien via de volgende link: https://youtu.be/K4FIuxu2Jik en zal een week lang zichtbaar blijven.

Zondag 15 november, 10.30 uur: Dienst van Woord en Gebed
In deze dienst gaat Dompredikant ds. Willem Roskam voor. Organist is Jan Hage. Cantorij o.l.v. Remco de Graas. Aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/registratie-eredienst-domkerk-110688847322. De dienst is ook te beluisteren en te zien via www.kerkomroep.nl.
  • De kerkdiensten vinden plaats met maximaal 30 bezoekers
  • Er wordt niet gezongen door gemeenteleden
  • Wij adviseren gemeenteleden bij binnenkomst en uitgaan van de kerk een mondkapje te dragen; op de zitplaats kan het mondkapje worden afgedaan.

Zondag 15 november, 12.00 uur: Gemeenteberaad
Na de dienst is er een gemeenteberaad over de financiële situatie van de Domkerk. I.v.m. de coronacrisis is deze zorgelijk omdat er weinig mensen de Open Domkerk bezoeken en er ook weinig verhuuractiviteiten zijn. De kerkenraad zal een toelichting geven op de koers die zij kiest n.a.v. deze situatie. Aanmelden voor het beraad is (ook al heb je kerkdienst bezocht) nodig bij scriba@domkerk.nl.

Digitaal koffie drinken na de kerkdienst
Nu het lastiger is om elkaar te ontmoeten gaan we op zoek naar creatieve oplossingen. Na de dienst op zondagochtend bestaat de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten. Van harte welkom op de koffie! Het is nodig om je hiervoor aan te melden. Dit kan bij ds. Willem Roskam: predikant@domkerk.nl.

Zondag 22 november, 10.30 uur: Dienst van Woord en Gebed
In deze dienst gaat ds. Nico Sjoer uit Wageningen voor. Organist is Jan Hage. Cantorij o.l.v. Remco de Graas. Aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/registratie-eredienst-domkerk-110688847322. De dienst is ook te beluisteren en te zien via www.kerkomroep.nl.

Night of Light
Op dit moment is het nog niet duidelijk of Night of Light op zaterdagavond 21 november doorgang kan vinden i.v.m. de aangescherpte maatregelen. Hou de website in de gaten voor de laatste actualiteit of volg ons op facebook.

Zaterdag 28 november, 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek
Paul Hindemith (1895-1963): Sonate 2; Louis Vierne (1870-1937): Sonate 5
Domorganist Jan Hage. Toegang alleen na aanmelden via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zaterdagmiddagmuziek-domkerk-108549199578.

Office Manager Secretariaat gezocht
7 dagen per week open, 400.000 bezoekers (normaliter), tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen ... en dan ook nog eens een levende kerkelijke gemeenschap. Dat is wat de Domkerk allemaal biedt, en op het secretariaat komt alles bij elkaar.
In verband met het vertrek van onze Office Manager zoeken we vervanging. Houd jij je hoofd koel in de waan van de dag, waarin prioriteiten elkaar in rap tempo opvolgen? Vind je het leuk om te organiseren, te structureren en te stroomlijnen? Ben jij graag aanspreekpunt voor mensen en weet jij op intuïtie het juiste te doen?
Dan zou je geknipt kunnen zijn voor een rol als Office Manager Domkerk. Wij zoeken iemand die kan aansturen, stroomlijnen en verbinden. Binnen het secretariaat met de drie collega's daar, maar ook met andere gremia binnen en buiten de organisatie van de Domkerk. Het betreft een vrijwilligersfunctie voor (idealiter) 4 ochtenden in de week, met de mogelijkheid om in een duo-constructie ieder de helft op te pakken.
Ben je nou zelf niet geïnteresseerd, maar weet je iemand, stuur dit bericht dan gerust door! Als je meer wilt weten, bel dan met de Kerkrentmeester Personeel Sander Donze op +31 6 4731 4632 of mail naar KRM_personeel@domkerk.nl.
Solliciteren kan door een email met je motivatie te sturen aan KRM_personeel@domkerk.nl.

Bureaumedewerker Secretariaat gezocht
In verband met het vertrek van onze bureaumedewerker zoeken we vervanging. Baan jij je graag een weg door een volle mailbox en houd je ervan te prioriteren en te coördineren? Ben jij graag in nauw contact met mensen, bied jij ze de helpende hand of de benodigde informatie om verder te kunnen? Wil jij je met je hele ziel en zaligheid inzetten voor het behoud van cultureel en religieus erfgoed?
Dan zou je geknipt kunnen zijn voor een rol als Bureaumedewerker Secretariaat in de Domkerk. In deze organisatie waar alles draait op vrijwilligers, zoeken wij iemand die makkelijk verbindingen legt met mensen en activiteiten goed kan overzien en prioriteren.
Het betreft een vrijwilligersfunctie voor een of meer ochtenden in de week.
Ben je nou zelf niet geïnteresseerd, maar weet je iemand, stuur dit bericht dan gerust door! Als je meer wilt weten, bel dan met de Kerkrentmeester Personeel Sander Donze op +31 6 4731 4632 of mail naar KRM_personeel@domkerk.nl.
Solliciteren kan door een email met je motivatie te sturen aan KRM_personeel@domkerk.nl.

De Mantel van Sint Maarten 2020
De Mantel van Sint Maarten ging dit jaar over diaconale initiatieven in coronatijd, met als doel verbinding tussen en zorg voor mensen die dat vaak moeten ontberen.
Samenvatting van het juryrapport:
Behalve dood en ziekte heeft deze tijd ook veel verzachting bij de mensen teweeg gebracht.  In deze nieuwe en hopelijk eenmalige situatie is er gekeken naar wat wél mogelijk was, met een frisse blik en de wil om iets voor een ander te kunnen (blijven) betekenen. ​Alle initiatieven zijn waardevol. Ieder heeft geroeid met de riemen die er waren. ​Het beschikbare prijzengeld is daarom verdeeld over alle ingezonden initiatieven. Ieder ingezonden initiatief ontving € 500,-. Voor alle informatie over de Mantel van Sint Maarten 2020 zie: www.mantelvansintmaarten.nl.

Vanuit de DomShop
Om het u makkelijk te maken is het ook mogelijk om verschillende artikelen uit de DomShop online te bestellen. Ga naar
https://kooplokaalutrecht.nl/vendor/domshop-de-museum-boekwinkel-van-de-domkerk/
Er zijn o.a. mooie (kerst)kaarten te koop, adventskalenders, kaarsen enz. Ook zijn de 3D-puzzels van de Domkerk weer volop beschikbaar; Geef deze als relatiegeschenk van uw bedrijf of als alternatief kerstpakket. Voor vragen over alternatieve relatie- of kerstgeschenken kunt u terecht bij de leiding van de DomShop via secretariaat@domkerk.nl

Vanuit Jong in de Dom
Kinderkring
De kinderen en gezinnen in de Domkerk zijn in deze coronatijd met elkaar verbonden in de Kinderkring WhatsApp groep. Wanneer het aantal deelnemers aan de dienst sterk is beperkt wordt de kinderkring niet in de kerk aangeboden. Op zondag wordt dan in de Kinderkring WhatsApp groep het kinderpraatje geplaatst en wordt materiaal aangeboden om in huiselijke kring met de kinderen de zondag te vieren.  Wie ook digitaal wil meedoen (of op een andere manier op de hoogte wil blijven) is van harte welkom en kan zich aanmelden bij Mariëtte Flipse (jeugddiaken) jongindedom@domkerk.nl/ 06 466 750 20.
Crèche
De crèche wordt in principe wel iedere zondag aangeboden. Wilt u bij inschrijving voor de kerkdienst in het “opmerkingen” veld vermelden met hoeveel kinderen u gebruikt wilt maken van de crèche? Als kinderen niet bij de kerkdienst zelf zijn hoeven zij niet apart aangemeld te worden omdat zij in een andere ruimte worden opgevangen. 
Basiscatechese en Domtieners
We zijn weer met de basiscatechese begonnen! De kinderen komen maandelijks bij elkaar in de archiefruimte. Ook deze kinderen worden niet aangemeld voor de kerkdienst omdat zij in een aparte ruimte samenkomen. In het nieuwe jaar starten we met een nieuwe groep Domtieners. We zijn nog op zoek naar enthousiaste leiders voor deze groep.