Zondag 25 oktober, 10.30 uur: Dienst van Woord en Gebed
In deze dienst gaat Dompredikant ds. Willem Roskam voor. Organist is Jan Hage. Cantor: Remco de Graas. Graag aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/registratie-eredienst-domkerk-110688847322. De dienst is ook te beluisteren en te zien via www.kerkomroep.nl.

Aan het begin van de middag dopen we in de Domkerk de kleine Sophie. Deze keer zal dat gebeuren in een aparte doopviering, vanwege alle beperkingen rondom het corona-virus. Wij zijn met Sophie, haar ouders en familie verbonden en wensen hen een goede viering.

Overeenkomstig de bijgestelde regels en adviezen is het volgende besloten:
  • De kerkdiensten vinden plaats met maximaal 30 bezoekers;
  • Er wordt niet gezongen door gemeenteleden;
  • Wij adviseren gemeenteleden bij binnenkomst en uitgaan van de kerk een mondkapje te dragen; op de zitplaats kan het mondkapje worden afgedaan.

Zondag 1 november: Allerheiligen
In de ochtenddienst van 1 november vieren wij het feest van Allerheiligen. We noemen de namen van gestorven dierbaren, in ons midden en verder weg. Vanwege alle beperkingen mag maar een kleine kring in de dienst aanwezig zijn. De dienst is ook te beluisteren en te zien via www.kerkomroep.nl. Aanmelden kan hier.

De kerk is ook open van 12.00 tot 16.00 uur om een kaarsje te branden. Daarnaast kunt u 's avonds de Evensong vanwege Allerheiligen bijwonen, die begint om 19.00 uur. Aanmelden voor deze Evensong is verplicht.

Zaterdag 7 november, 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Antoine Brumel (ca. 1460-na 1515): Requiem door Solistenensemble Cantores Martini. Reserveren kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zaterdagmiddagmuziek-domkerk-117466959839?aff=ebdssbeac.

Zondag 8 november, 10.30 uur: Dienst van Woord en Gebed
In deze dienst gaat ds Eward Postma uit Ginniken (Breda) voor. Organist is Jan Hage. Cantor: Remco de Graas. Aanmelden kan hier.

Woensdag 11 november, 19.00 uur: Sint Maartensvesper
Om 19.00 uur is in de Domkerk de Oecumenische Sint Maartensvesper.

Zaterdag 14 november, 15.30 uur: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
Rondom Louis Vierne (6), Symfonie No. 5. Paul Hindemith (3), Sonate 2 door Domorganist Jan Hage. Reserveren kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zaterdagmiddagmuziek-domkerk-117466959839?aff=ebdssbeac.

Vanuit Jong in de Dom
Kinderkring
De kinderen en gezinnen in de Domkerk zijn in deze coronatijd met elkaar verbonden in de Kinderkring WhatsApp-groep. Wanneer het aantal deelnemers aan de dienst sterk is beperkt wordt de kinderkring niet in de kerk aangeboden. Op zondag wordt dan in de Kinderkring WhatsApp-groep het kinderpraatje geplaatst en wordt materiaal aangeboden om in huiselijke kring met de kinderen de zondag te vieren. Wie ook digitaal wil meedoen (of op een andere manier op de hoogte wil blijven) is van harte welkom en kan zich aanmelden bij Mariëtte Flipse (jeugddiaken) via jongindedom@domkerk.nl of 06 466 750 20.
Crèche
De crèche wordt in principe wel iedere zondag aangeboden. Wilt u bij inschrijving voor de kerkdienst in het “opmerkingen” veld vermelden met hoeveel kinderen u gebruikt wilt maken van de crèche? Als kinderen niet bij de kerkdienst zelf zijn hoeven zij niet apart aangemeld te worden omdat zij in een andere ruimte worden opgevangen.
Basiscatechese en Domtieners
We zijn weer met de basiscatechese begonnen! De kinderen komen maandelijks bij elkaar in de archiefkamer. Ook deze kinderen worden niet aangemeld voor de kerkdienst omdat zij in een aparte ruimte samenkomen. In het nieuwe jaar starten we met een nieuwe groep Domtieners. We zijn nog op zoek naar enthousiaste leiders voor deze groep.
Sint Maartenkinderfeest en Kinderkerstnachtdienst
Helaas gaan dit jaar het Sint Maartenskinderfeest en Kinderkerstnachtdienst in hun vertrouwde vorm niet door. Wij onderzoeken mogelijke alternatieven. Houdt u de webpagina van Jong in de Dom en social media kanalen van de Domkerk in de gaten voor meer nieuws.

Vanuit de DomShop
Om het u makkelijker te maken is het ook mogelijk om verschillende artikelen uit de DomShop online te bestellen. Daarbij bieden we ook aan om de bestellingen binnen Utrecht gratis te bezorgen. Ga naar: https://kooplokaalutrecht.nl/vendor/domshop-de-museum-boekwinkel-van-de-domkerk/
Ook zijn de 3D-puzzels van de Domkerk weer volop beschikbaar. Is het een idee om deze te schenken als relatiegeschenk van uw bedrijf of als alternatief kerstpakket. Voor vragen over alternatieve relatie- of kerstgeschenken kunt u terecht bij de leiding van de DomShop via secretariaat@domkerk.nl.

Filmpje over rondleiding Domkerk
In het kader van de Maand van de Geschiedenis was er een rondleiding in de Domkerk. Hiervan is een mooie opname gemaakt. Deze is te zien via: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=U8oFylxKeLo.

Activiteiten die niet doorgaan i.v.m de Coronacrisis
    • 31 oktober: Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
    • 4 november: De Vesperintro. Deze wordt verplaatst naar een later moment
    • 7 november: Oecumenische Willibrordvesper en het symposium

Openstelling van de kerk (Domcafé is gesloten)
De huidige openingstijden van de kerk zijn:
Maandag, dinsdag, woensdag: 11.00 – 15.00 uur
Donderdag, vrijdag: 11.00 – 16.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 14.30 uur (aansluitend concerten Zaterdagmiddagmuziek)
Zondag: 12.00 – 16.00 uur
I.v.m. andere activiteiten is de kerk gesloten voor toeristisch bezoek op zondag 25 oktober tot 14 uur en op zondag 15 november tot 13 uur.