Agenda

Zaterdagmiddagmuziek 26 augustus om 15.30 uur: De Utrechtse Orgelzomer: Aart Bergwerff speelt 
werken van Franz Tunder, Johann Sebastian Bach, Igor Stravinky, Astor Piazolla en Franz Schmidt.

Zondag 27 augustus om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger in de dienst: ds. Netty de Jong-Dorland. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Tijdens de dienst is er een apart programma voor kinderen.

Domkerk gesloten voor bezoek i.v.m. een groot congres
Dinsdagmiddag 29 augustus, woensdag 30 augustus, donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september is de Domkerk gesloten voor bezoek i.v.m. het ECDP Congres.

2 september 10:30-17:00 uur: Publieksdag Beleef het Domplein, 
Zaterdag 2 september is de feestelijke opening voor het publiek van het nieuw ingerichte Domplein met een aantrekkelijk programma: rondleidingen, lezingen, demonstraties, workshops en meer. Van de Domkerk zijn het DomCafé en de DomShop aanwezig. Er wordt informatie gegeven over de activiteiten en speciale rondleidingen in de Domkerk. Om 10:45 uur, 11:15 uur en 11:45 uur worden in de kerk korte rondleidingen gegeven. Aan het begin van de middag is er in de kerk een openbare repetitie van de Cantores Martini voor het zaterdagmiddagconcert dat begint om 15:30 uur. 

2 september: Zaterdagmiddagmuziek om 15.30 uur: Musica in Dedicatione Templi: Muziek voor de Kerkwijding: Guillaume Dufay (1397-1474), Guillaume de Machaut (1300-1377) en Perotinus (ca.1160- ca. 1230) door het solistenensemble Cantores Martini

Zondag 3 september om 10.30 uur: Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger in de dienst: ds. Netty de Jong-Dorland. Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Tijdens de dienst is er een apart programma voor kinderen.

Culturele Zondag Uitfeest 
Op zondag 3 september vindt de feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht plaats. Op vele binnen- en buitenlocaties geven de culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat. Film, theater, muziek, dans, literatuur en beeldende kunst, alle genres komen aan bod. 
Het Uitfeest-programma van de Domkerk speelt zich dit jaar buiten af, in de Pandhof. Je krijgt er een voorproefje van wat er het komend seizoen in de Domkerk op cultureel gebied valt te verwachten. De Stichting Vrienden van de Domkerk is met informatie aanwezig. En er zijn korte rondleidingen buiten. 

Vrijdag 8 september: RonDom de eettafel
Gastvrijheid is één van de speerpunten van de Domkerk. Een aantal Domkerkers organiseert daarom maandelijks een maaltijd met mensen van en rondom de kerk. De maaltijden zijn bij de deelnemers thuis, op wisselende adressen, waarbij je de ene keer gast bent en de andere keer gastheer of gastvrouw. Aanmelden voor 5 september. 
Info en aanmelding bij Emma van der Bijl: emmavanderbijl@gmail.com t: 06-11150491

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders
De Domkerk is gestart met rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders. De rondleidingen zijn geschikt voor mensen met beginnende of lichte dementie. Voor meer informatie zie: http://www.domkerk.nl/nl/bezoek/rondleidingen 

Domcantorij en het Bätz-orgel nu ook op Youtube
In de weekenden zijn er volop mogelijkheden om de Domcantorij onder leiding van Remco de Graas en het Bätz-orgel met haar vaste bespeler, Domorganist Jan Hage, live te beluisteren. Sinds kort kan dit ook op ieder gewenst uur van de dag via het Youtube-kanaal ‘Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht’. 
Hier zullen met enige regelmaat bijzondere opnames geplaatst worden, zodat een mooie staalkaart ontstaat van de muzikale rijkdom die we in onze oude Dom bezitten. Naast actuele video’s zullen er ook geluidsopnames uit ‘de oude doos’ geplaatst worden, voorzien van fotomateriaal. Zo zijn er nu al oude opnames te beluisteren van Stoffel van Viegen, Domorganist van 1937 tot en met 1986.  Het Youtube-kanaal is te vinden door in de zoekbalk op www.youtube.nl ‘Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht’ in te geven. Veel kijk- en luistergenoegen! 

Om alvast te noteren!

10 september: Kerkproeverij, (blind-)date met de Domkerk /startzondag
Durf jij te onderzoeken of je vooroordelen ten aanzien van de kerk (nog) wel kloppen? Durf jij je te laten inspireren in de kerk? Hou je van samen zingen en koormuziek? 
Op zondag 10 september 2017 nodigen we je uit in de Domkerk om jouw antwoorden op deze vragen te verkennen. Dan zet de Domkerk haar deuren open om jou te laten proeven van al hetgeen de Domkerk te bieden heeft. Ook benieuwd naar een goed verhaal en mooie muziek? Welkom! Vanaf 10.00 uur is de kerk open. Om 10.20 uur oefenen we een aantal liederen en de dienst start om 10.30 uur. Voorgangers in de dienst: ds. Netty de Jong-Dorland, de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Organist is Jan Hage. Tijdens de dienst is er een apart programma voor kinderen.

Doopdienst
De eerstvolgende doopdienst is op zondag 1 oktober. Aan de doop gaan twee doopgesprekken vooraf. Ouders die hun kind(eren) willen laten dopen, kunnen contact met opnemen met ds. Netty de Jong-Dorland, predikant@domkerk.nl